Antena 3 CNN Actualitate Cultură Statuia Mica Sirenă, simbolul oraşului Copenhaga, împrumutată Shanghai-ului

Statuia Mica Sirenă, simbolul oraşului Copenhaga, împrumutată Shanghai-ului

Statuia Mica Sirenă, simbolul oraşului Copenhaga, împrumutată Shanghai-ului
10 Mar 2009   •   15:37

Statuia Mica Sirenă, simbol al oraşului Copenhaga, inspirată din poveştile lui Hans Christian Andersen, ar putea fi împrumutată Shanghai-ului timp de şase luni. Statuia ar putea fi prezentată la Expoziţia universală din Shanghai, informează AFP.

Consiliul municipal al capitalei daneze urmează să se reunească joi pentru a lua decizia definitivă în privinţa împrumutului.

Statuia aparţine primăriei din Copenhaga, încă din 1913. Realizată în totalitate din bronz, statuia este creată de Evard Eriksen şi reprezintă una dintre principalele atracţii turistice din Danemarca.

Fiind foarte ataşaţi de Mica Sirenă, danezii au reacţionat de fiecare dată atunci când statuia a fost ţinta unor acte de vandalism.

În plină criză financiară, Camera deputaţilor a dedicat mai multe ore acestui proiect.

"E grotesc. Nimeni nu a avut ideea să împrumute Statuia Libertăţii de la New York sau Manneken Pis din Bruxelles. Această sculptură este unică, iar dispariţia ei va constitui o mare decepţie pentru miile de turişti şi se va traduce printr-o scădere a veniturilor pentru comercianţii din zonă", a declarat Karin Noedgaard, reprezentatul Partidului Popular Danez.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close