Antena 3 CNN Actualitate Cultură Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, dar a refuzat să vină atunci la spital

Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, dar a refuzat să vină atunci la spital

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 14:03 03 Ian 2013 Modificat la 14:03 03 Ian 2013
Spitalul Elias: Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, dar a refuzat să vină atunci la spital
Foto: Antena 3
Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, după ce a căzut, dar a refuzat să vină la spital, preferând să petreacă sărbătorile în familie, regizorul fiind internat abia pe 26 decembrie, a spus, joi, medicul Dana Safta.

De asemenea, până să ajungă la spital, regizorul a mâncat foarte puţin şi a avut probleme de tranzit intestinal.

"Suntem prieteni cu maestrul Sergiu Nicolaescu, de aceea l-am rugat, înainte de a pleca în concediu, să vină la spital, pentru că simţeam că îi este rău. Cu toate acestea, a refuzat spunând că vrea să rămână acasă de sărbători. În acest interval nu a mâncat, a slăbit, iar tranzitul intestinal era încetinit. La internare, proteinemia era 5, fapt care indică denutriţia", a declarat, joi, directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta.

Pe 26 decembrie, Sergiu Nicolaescu a acceptat internarea din cauza unor dureri puternice în burtă. Analizele făcute imediat după internare nu au indicat prezenţa lichidului în abdomen, deci nu era vorba de peritonită, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu.

El a precizat că, după internare, au început administrarea tratamentelor pentru boala lui Sergiu Nicolaescu, care era cunoscută încă din anul 2000, respectiv diverticulită acută, inflamaţia intestinului gros.

Durerile abdominale s-au mai diminuat, dar analizele nu erau tocmai bune, indicând persistenţa unui sindrom inflamator. În acel moment s-a hotărât să se facă intervenţia laparoscopică, aceasta fiind atât un mijloc de diagnostic, cât şi o procedură chirurgicală.

Astfel a fost descoperit "apendicele flegmonos şi peritonita de vecinătate", fiind realizată totodată intervenţia chirurgicală, a explicat dr. Valentin Calu.

El a adăugat că evoluţia postoperatorie a fost lent favorabilă, dar peritonita poate da complicaţii pulmonare, mai ales pe fondul traumatismului suferit când a căzut.

Valentin Calu a mai spus că starea de sănătate a lui Sergiu Nicolaescu s-a degradat în ultimele 24 de ore, când au apărut complicaţiile cardiace şi pulmonare. Decesul a survenit pe fondul unei "detrese respiratorii acute", o alterare gravă respiratorie.

Directorul medical al Spitalului Elias a precizat că trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu va rămâne în spital până vineri, conform procedurilor.

Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).





×
x close