Antena 3 CNN Actualitate Cultură Spectacol de zile mari la Sibiu. Vedete: Eugen Sârbu şi o vioară Stradivarius

Spectacol de zile mari la Sibiu. Vedete: Eugen Sârbu şi o vioară Stradivarius

Spectacol de zile mari la Sibiu. Vedete: Eugen Sârbu şi o vioară Stradivarius
19 Iun 2008   •   09:20

Concert de excepţie la Filarmonica din Sibiu. Vedeta serii a fost o vioara Stradivarius realizată în 1729. Preţiosul instrument aparţine lui Eugen Sârbu, un român stabilit în Anglia, considerat unul dintre cei mai mari violonişti ai lumii. Sute de melomani au umplut Sala Filarmonicii din Sibiu pentru a asculta Anotimpurile lui Vivaldi, arii din Mozzart sau simfonii de Beethoven.

Concertul a ţinut două ore, timp în care muzicianul a interpretat simfonii ale celor mai mari compozitori ai lumii. Eugen Sârbu a fost impresionat de felul în care a fost primit de publicul meloman. ?Eu ca muzician încerc să dau întotdeauna tot ce simt publicului. Am avut senzaţia că a fost o simbioză perfectă cu publicul, am fost pe aceeaşi lungime de undă?, a declarat el la finalul spectacolului.

Pentru Eugen Sârbu, vioara Stradivarius este mai mult decat un instrument şi spune că nu ar renunţa la ea pentru nimic în lume. ?Această vioară îmi dă satisfacţia completă, dacă aş fi fost cântăreţ aş fi vrut să cânt cu timbrul acestei viori?, mărturiseşte artistul.

Eugen Sârbu şi George Enescu sunt singurii violonişti români prezentaţi în celebrul Oxford Dictionary of Music. Românul a câştigat numeroase premii internaţionale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close