Antena 3 CNN Actualitate Cultură Şlagăre pentru sufletul tău: Best of Dumitru Lupu!

Şlagăre pentru sufletul tău: Best of Dumitru Lupu!

Şlagăre pentru sufletul tău: Best of Dumitru Lupu!
22 Apr 2009   •   10:40

Revista Felicia lansează cititoarelor sale, joi, 23 aprilie, o invitaţie muzicală irezistibilă: albumul ?Best Of? al unuia dintre cei mai celebri compozitori români, Dumitru Lupu. Albumul ?Hai vino iar în gara noastră mică?, produs de Ovo Music, include şlagăre care au încântat generaţii de-a rândul, interpretate de unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti români: ?Ce mult te-am iubit? (Ileana Şipoteanu), ?Mă întorc la tine iar şi iar, mare albastră? (Daniel Iordăchioaie), ?Viaţa mea? (Alexandru Jula), ?M-ai părăsit? (Fuego), ?Vino, uită despărţirea? (Viorela Filip) ?Tu eşti iubirea mea? (Ovidiu Komornyik). De asemenea, albumul include două melodii interpretate de Dumitrana Lupu, fiica compozitorului şi a Ilenei Şipoteanu, ?Toate florile din lume? şi ?Mă voi gîndi la tine?.

Foarte multe dintre compoziţiile lui Dumitru Lupu sunt incluse în fonoteca de aur a Radiodifuziunii. Artistul, care a realizat şi a participat la sute de emisiuni TV, a iniţiat, împreună cu Aurel Manolache, Festivalul ?Mamaia copiilor?.

Pentru Dumitru Lupu, destinul a însemnat muzica de teatru de revistă şi film. A fost dirijor la Teatrul ?Alexandru Davila? din Piteşti, apoi, timp de 10 ani, la Teatrul Fantasio din Constanţa. ?Am avut prilejul de a lucra cu mari somităţi de la care am învăţat foarte multe. Aici aş menţiona colaborarea mea cu Orchestra de Estradă a Radiodifuziunii, condusă de maeştri Sile Dinicu şi Cornel Popescu, în preajma cărora am stat ani de zile. Eram printre puţinii tineri orchestratori care puteau mânui aparatul orchestral. Lucrurile acestea nu se învaţă la şcoală?, a mărturisit compozitorul în interviul acordat Revistei Felicia.

Din 1991, renumitul compozitor şi-a extins activitatea muzicală şi mediul universitar. ?Mi-am obţinut dreptul de a mă adresa actorilor, de a-i pregăti muzical prin cunoştinţe, spectacole şi organizarea producţiei artistice. (?) Mă simt responsabil să arăt studenţilor lucruri care nu sunt scrise în cărţi, dar de care eu m-am lovit. Vor intra într-o practică în care au nevoie de experienţele altora. Le arăt că nu trebuie să înveţe tot ce ştie un muzician, pentru că n-ar avea timp, ci să cunoască fenomenul. |n prezent, avem de-a face cu actorul total care cântă, dansează, rosteşte profesional pentru a putea face faţă cerinţelor actuale. Ca profesor, încerc să fiu cât mai deschis, să învăţ şi eu de la ei?, a declarat Dumitru Lupu pentru revista Felicia.
Pachetul revista + CD Best Of Dumitru Lupu este de 7 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 23 aprilie (numarul 144) a revistei Felicia.
Una dintre cele mai apreciate reviste săptămânale pentru femei, ?Felicia?, continuă să ofere produse editoriale de excepţie cititoarelor sale, cadouri pentru inimă şi suflet: pe de o parte muzică - cd-uri cu vocile de aur ale şlagărului românesc (Angela Similea, Mirabela Dauer, Marcel Pavel, Gabriel Dorobanţu, Adrian Daminescu, Ovidiu Komornyik, Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Anastasia Lazariuc, Carmen Tradafir) şi carte ? deopotrivă ghiduri practice pentru o viaţă sănătoasă (Ghidul alimentelor sănătoase, 1000 de reteţe pentru bucătari amatori, SLIM, Dicţionarul plantelor de leac, Ghidul caloriilor, Biblia alimentelor, Ghidul Feng Shui, Ghidul astrologic şi Carte românească de vise) sau best-selleruri ale literaturii universale (Poştaşul sună întotdeauna de două ori, Diabolicele, Femei celebre).

RevistaFelicia.ro

×
Subiecte în articol: Marcel Pavel Revista Felicia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close