Cum îngrijim muşcatele peste iarnă ca să înflorească la primăvară. Ponturi preţioase de la horticultori
”Alice în Ţara Minunilor” este una dintre cele mai cunoscute poveşti din lume, în care creaturi bizare precum Pisica-Cheshire, Regina de Cupă sau Falsa Broască Ţestoasă sfideaza legile firii şi pe cele ale limbajului într-o manieră în care copiii o înţeleg cel mai bine. Inspiraţia pentru celebra carte a lui Lewis Carroll se regăseşte în două elemente majore: o prietenă de familie şi o boală neurologică.
Potrivit adevarul.ro, povestea a fost scrisă în 1865, de Charles Lutwidge Dodgson, cunoscut sub pseudonimul de Lewis Carroll. Acesta era un intelectual britanic cu interese în zona matematicii, logicii şi fotografiei.
Imaginaţia tautorului era ieşită din comun, iar mai târziu avea să se afle că aceasta era rodul unei boli de care suferea, o boală neurologică din cauza careia îi afecta percepţia asupra realităţii, îi provoca halucinaţii, făcându-l să vadă lucrurile mai mici sau mai mari decât erau. Afecţiunea a fost descoperită de psihiatrul John Todd, în 1955, astăzi fiind cunoscută sub numele de sindromul ”Alice în Ţara Minunilor” sau sindromul Todd.