Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu este primul din ţara noastră şi printre puţinele din Europa care are propria ciocolată, lansată luni, cu ocazia Zilei Naţionale, aceasta fiind produsă de cea mai cunoscută fabrică de artizanat de ciocolată din România, societatea Pralin din Cisnădie.
"Este o premieră pentru un muzeu din România. Noi tot vorbim de cultura ciocolatei. Ciocolata pentru cultură este primul demers", a declarat, cu prilejul lansării, patronul Pralin Cisnădie, Florin Bălan.
El a promis că ciocolata Brukenthal se va putea cumpăra atât la Sibiu, în toate secţiile muzeului, cât şi la Bucureşti.
Ciocolata Brukenthal este un produs nou, dar nu şi o noutate în Palatul Brukenthal. Practic, ciocolata s-a întors, după secole, în Palatul baronului Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei, care avea aici propria cafetărie şi ciocolaterie.
"Aici, la etajul 1, exista ciocolateria privată a baronului, unde acesta îşi invita prietenii să admire operele de artă şi serveau ciocolată făcută special pentru el după reţete care încă se mai păstrează. Vom scoate şi vin şi bere pentru a promova imaginea muzeului, pentru a atrage oameni care să îl vadă", a afirmat directorul Muzeului Naţional Brukenthal, profesorul Sabin Luca.
De Ziua Naţională, Muzeul Naţional Brukenthal a fost luat cu asalt de sute de vizitatori care au dorit să profite de accesul gratuit. Majoritatea vizitatorilor consideră benefică modalitatea dulce de a promova patrimoniul baronului Brukenthal.
Pralin Cisnădie este o mică fabrică de ciocolată, care prelucrează manual ciocolată belgiană. Printre produsele lansate în premieră în România de Pralin se numără kamasutra, tablouri, puzzle-uri, dar şi felicitări şi inimi de ciocolată, undele chiar aurite.
Agerpres