Antena 3 CNN Actualitate Cultură Siberfest 2007. Festivalul muzicii electronice

Siberfest 2007. Festivalul muzicii electronice

Siberfest 2007. Festivalul muzicii electronice
20 Mar 2007   •   20:25

Sibienii vor putea urmări, în premieră, începând de marţi, 20 martie, concerte ale unor muzicieni acompaniaţi de computere, la Siberfest 2007, festival ce se desfăşoară în cadrul programului Sibiu - Capitală Culturală Europeană. 'Siberfest 2007, cyberfestivalul muzicii de computer şi al artelor digitale la Sibiu, îşi propune să prezinte o adevărată panoramă a artei digitale actuale la nivel mondial', a declarat Ana-Maria Avram, organizatoarea festivalului, dar şi intepretă a acestui gen muzical.

La Siberfest 2007 vor fi prezentate zeci de prime audiţii româneşti şi internaţionale. Prima serie de concerte-spectacol multimedia ale Siberfest-ului începe în 20 martie, la Sala Thalia din Sibiu, cu un concert de gen, cu muzică din repertoriul Comunităţii Internaţionale de Muzică Electronică. Festivalul va prezenta muzică de avangardă, dar şi prelucrări pe computer din muzica bizantină şi transcripţii din folclor.

Miercuri, Siberfest 2007 aduce la Sibiu Ansamblul Hyperion din Bucureşti, care a fost fondat în urmă cu 31 de ani de compozitorul român Iancu Dumitrescu şi a primit aprecieri în ţările unde a concertat. Acest nou gen muzical nu poate fi ascultat în România, decât la festivaluri, nu există deocamdată CD-uri care să poată fi cumpărate, a declarat Ana-Maria Avram.

Muzica asistată de computer înregistrează tot mai mulţi adepţi în ţara noastră, în timp ce în ţări precum Franţa sau Chile, muzica electroacustică se bucură de numeroase laboratoare, festivaluri şi centre de cercetare, vechi de şapte decenii. În lume, peste 350.000 de CD-uri cu acest gen muzical au fost vândute până în prezent, dar niciunul oficial, în România, a mai spus Ana-Maria Avram.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close