Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sculptură în cartea de telefon. Un artist american redă feţele vedetelor, prin tăieturi

Sculptură în cartea de telefon. Un artist american redă feţele vedetelor, prin tăieturi

Sculptură în cartea de telefon. Un artist american redă feţele vedetelor, prin tăieturi
19 Aug 2009   •   17:40

Un artist american a găsit o metodă inedită de a imortaliza feţele unor personalităţi celebre precum Jack Nicholson, Barack Obama sau Bob Dylan. Sculptorul, în vârsă de 51 de ani, din Philadelphia, foloseşte cărţile de telefon aruncate de oameni pentru a crea adevărate replici ale figurilor faimoase.

Artistul spune că ideea i-a venit atunci când a văzut cum mii de cărţi de telefon sunt aruncate, atunci când ies altele noi, sau pur şi simplu pentru că oamenii s-au obişnuit să caute informaţiile pe internet.

Alex Queral a explicat pentru publicaţia britanică Telegraph care este modul de lucru. El face o schiţă în creion a feţei pe care vrea să o redea, după care taie miile de pagini ale cărţii de telefon, în aşa fel încât ele să contureze trăsăturile acesteia. El spune că, adesea, o singură tăietură greşită poate compromite lucrarea.




Americanul declară că are artişti preferaţi, pe care i-a fost mai uşor să îi sculpteze. Sunt actorii cu trăsături puternice ca John Goodman sau Jack Nicholson, ale căror feţe au fost mai uşor de sculptat în cartea de telefon.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close