Antena 3 CNN Actualitate Cultură Şampanie şi mulţumiri. Băsescu a decorat radiourile BBC România şi Europa Liberă

Şampanie şi mulţumiri. Băsescu a decorat radiourile BBC România şi Europa Liberă

Şampanie şi mulţumiri. Băsescu a decorat radiourile BBC România şi Europa Liberă
30 Iul 2008   •   23:13

Preşedintele Traian Băsescu a conferit, miercuri, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer posturilor de radio BBC România şi Europa Liberă România, în semn de apreciere a profesionalismului lor, pentru apărarea libertăţii de exprimare în lume şi pentru imparţialitate. Cele două posturi de radio îşi vor închide emisiunile pentru România în această săptămână.

La ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni, şeful statului a ciocnit un pahar cu şampanie cu cei prezenţi, "în semn de recunoştinţă pentru două posturi de radio care, mai bine de 50 de ani, s-au aflat într-o bătălie cumplită, o bătălie pentru adevăr". Băsescu s-a felicitat şi cu o fetiţă de şase-şapte ani, care, după cum arată imaginile, avea în mână tot un pahar cu şampanie.



Preşedintele a explicat în cadrul ceremoniei că nu a dorit să îi decoreze pe jurnaliştii celor două posturi, ci instituţiile de presă care "au devenit dragi românilor", instituţii de presă în care românii care au avut curaj să lupte împotriva sistemului comunist au făcut-o, adesea cu costuri enorme.

Şeful statului a mulţumit guvernelor Marii Britanii şi SUA care au finanţat funcţionarea celor două posturi de radio şi a mărturisit că îl încearcă "sentimente contradictorii" în ceea ce priveşte momentul închiderii emisiunilor celor două radiouri. "Am un sentiment de bucurie pentru faptul că nu mai emiteţi. Acesta este semnul că guvernele statelor care au finanţat aceste posturi recunosc că în România democraţia s-a instalat definitiv. (...) Am şi un sentiment de regret pentru că din media românească dispar două etaloane de profesionalism, de respect pentru adevăr, de neimplicare în campanii murdare, de corectitudine jurnalistică. Cele două posturi de radio au fost o şcoală pentru jurnalismul românesc", a afirmat Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close