Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Revizorul? Teatrului de Comedie apreciat de criticii britanici

?Revizorul? Teatrului de Comedie apreciat de criticii britanici

?Revizorul? Teatrului de Comedie apreciat de criticii britanici
23 Aug 2007   •   16:45

După ce renumitul cotidian britanic ?The Times? a acordat luni 4 stele din cinci spectacolului ?Revizorul? de N.V. Gogol, un nou cotidian britanic, ?The Independent? notează tot cu patru stele spectacolul prezentat de Teatrul de Comedie din Bucureşti la Edinburgh Fringe Festival, în Scoţia. Teatrul de Comedie bucureştean susţine cu acest spectacol 12 reprezentaţii, între 16 şi 27 august, în cadrul celui mai mare festival fringe din lume. Potrivit criticului de la ?The Independent?, producţia românească, ?regizată cu pricepere de Horaţiu Mălăele, stoarce fiecare picătură de inventivitate din explorarea de către Gogol a elementelor groteşti şi absurde ale naturii umane?. Actorul George Mihăiţă face ?un formidabil Primar, ameninţător de rău?, iar Ştefan Bănică Jr., ?mai cunoscut acasă ca un star rock, aduce o notă de inocenţă vicleană personajului Hlestakov, mai ales în interacţiunile sale cu soţia avidă de sex a Primarului şi cu fiica sa naivă?, adaugă ?The Independent?.

Potrivit ?The Times?, Mihăiţă ?pune stăpânire pe scenă cu un rol formidabil care merită de unul singur preţul biletului de intrare?.

Spectacolul ?Revizorul?, jucat în limba română cu supratitrare în engleză, îi mai are în distribuţie, printre alţii, pe Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu şi Ion Chelaru.

Teatrul condus de George Mihăiţă a ales încă din februarie spaţiul de joc, la Assembly Universal Arts, şi a colaborat cu specialişti britanici pentru traducerea şi adaptarea textului pentru publicul local, cât şi pentru promovarea spectacolului.

Cu o tradiţie de 60 de ani, Festivalul Fringe de la Edinburgh cuprinde peste 1.850 de spectacole, cu un uluitor număr total de reprezentaţii: 28.000.http://www.antena3.ro/$art_admin53/adaugarticol.php

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close