Antena 3 CNN Actualitate Cultură Proiectul „Pianul călător” îşi face debutul internaţional la Paris

Proiectul „Pianul călător” îşi face debutul internaţional la Paris

Proiectul „Pianul călător” îşi face debutul internaţional la Paris
12 Mai 2011   •   12:46

După succesul pe care l-a înregistrat în turneul din România, proiectul „Pianul călător” îşi face debutul internaţional cu un prim recital pe care pianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio,  îl va susţine sambătă, 14 mai, de la ora 20.00, la Paris. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român de la Paris, va avea loc la Sala Bizantină a Palatului Behaugue – sediul Ambasadei României din capitala Franţei – şi va fi dedicat Nopţii Muzeelor. Pe lângă muzică, din program va mai face parte şi expoziţia „L’Inconvénient d’être né?”, care propune o explorare fotografică a gândirii lui Cioran, incluse în cadrul manifestărilor dedicate cetenarului acestuia.

Acest recital al lui Horia Mihail face parte dintr-o serie de concerte pe care artistul le va susţine pe parcursul anului 2011, în mai multe oraşe europene, aşa cum făcea, în urmă cu un secol, compozitorul şi pianistul Franz Liszt.

Turneul naţional „Pianul Călător – pe urmele lui Franz Liszt”, desfăşurat în 12 oraşe din ţară, în perioada 1-21 aprilie, s-a încheiat la Mediaş, unde instrumentul muzical a fost încredinţat comunităţii, pentru trei ani, de către Societatea Română de Radiodifuziune. Evenimentul a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar, între anii 1846 şi 1847, în Ţările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard, care-l însoţea peste tot.

×
Subiecte în articol: paris
Cele mai noi știri
Parteneri
x close