Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Prizonierul?, un documentar care răscoleşte Irakul

?Prizonierul?, un documentar care răscoleşte Irakul

?Prizonierul?, un documentar care răscoleşte Irakul
22 Mar 2007   •   08:55

A fost arestat pe motiv că plănuia să-l omoare pe Tony Blair şi trimis la Abu Ghraib. Nouă luni a trecut prin chinurile torturii şi a fost obligat să recunoască crime pe care nu le-a făcut. Este povestea unui jurnalist irakian, prezentată într-un documentar controvesat - ?Prizonierul?.

În septembrie 2003, soldaţii americani au pătruns în casa unui irakian din Bagdad şi l-au luat cu forţa. Yunis Khatayer Abbas a fost acuzat că plănuia asasinarea lui Tony Blair, arestat şi obligat să confime crime pe care nu le-a comis. În scurt timp a fost trimis la închisoarea americană Abu Ghraib şi eliberat după nouă luni. Trei ani mai târziu, suspectul de odinioară devine vedetă în fillmul ?Prizonierul? sau ?Cum am plănuit să-l omor pe Tony Blair?, o producţie regizată de Michael Tucker, cel care a asistat la arestarea irakianului.

Cu aceast ocazie, Tucker vrea să le demonstreze americanilor că au mai multe în comun cu irakienii decât ar crede. ?Am devenit indiferenţi. Suntem prea naivi. Nu putem crede că ei vor acelaşi lucru ca noi, adică securitate. Ne dorim ca tinerii să fie în siguranţă, copiii noştri să aibă parte de educaţie... ei vor asistenţă medicală, pentru că nu primesc nici măcar îngrijiri pentru afecţiuni minore?, a declarat regizorul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close