Antena 3 CNN Actualitate Cultură Prima zi la târgul Gaudeamus: Mai mulţi expozanţi decât participanţi (FOTO)

Prima zi la târgul Gaudeamus: Mai mulţi expozanţi decât participanţi (FOTO)

Prima zi la târgul Gaudeamus: Mai mulţi expozanţi decât participanţi (FOTO)
25 Noi 2009   •   17:54

Târgul Internaţional Gaudeamus ? Carte de învăţătură şi-a deschis porţile miercuri, 25 noiembrie 2009 la Complexul Expoziţional Romexpo din Capitală şi găzduieşte peste 350 de expozanţi, din mai multe segmente din domeniul editorial şi educaţional. Prima zi a fost una lejeră, în care bucureştenii şi cei care au venit din alte oraşe nu s-a înghesuit să dea năvală în lumea cărţilor din cadrul târgului Gaudeamus. În schimb, sutele de standuri original decorate şi cu cărţi variate au urat bun-venit zecilor de vizitatori care au trecut pragul târgului în prima zi la Romexpo.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură 2009 găzduieşte anul acesta 385 de expozanţi, dintre care marea parte sunt edituri româneşti, iar restul edituri străine şi instituţii de învătământ ori asociaţii profesionale sau organizaţii nonguvernamentale.





Timp de cinci zile, respectiv în perioada 25-29 noiembrie 2009, cât va dura târgul de la Bucureşti, vizitatorii vor găsi pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi atât cărţi şi titluri variate, cât şi 530 de evenimente specifice, dintre care 60% reprezintă lansări sau prezentări de volume ale unor autori români.





De asemenea, la eveniment vor participa şi zece autori străini, ale căror lucrări vor fi lansate la târg, printre care şi operele cunoscutului Salman Rushdie, care a devenit celebru în lumea întreagă după sentinţa de condamnare la moarte pronunţată împotriva lui de un tribunal islamic iranian, în urma publicării romanului Versetele satanice (1988), socotit blasfemiator la adresa profetului Islamului Mahomed.






La Târgul Gaudeamus vor fi şi standurile colorate şi aranjate original, sub forme de biblioteci în stil vechi şi modern sau sub formă de rafturi de ultimă modă.







În ultima zi a târgului Gaudeamus 2009 vor fi decernate mai multe premii, pe diferite categorii, în cadrul unei gale. Astfel, printre premiile de duminică se numără "Cea mai râvnită carte a târgului" şi "Miss Lectura", care constă într-un premiu care se acordă celei mai frumoase vizitatoare, iubitoare de carte.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: targ Romexpo carti educatie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close