Antena 3 CNN Actualitate Cultură Peter Jackson va produce "The Hobbit", urmarea "Stăpânului Inelelor"

Peter Jackson va produce "The Hobbit", urmarea "Stăpânului Inelelor"

Peter Jackson va produce "The Hobbit", urmarea "Stăpânului Inelelor"
19 Dec 2007   •   11:53

Peter Jackson, regizorul trilogiei "Stăpânul Inelelor" va ecraniza romanul "Bilbo the Hobbit", de J.R.R. Tolkien. Jackson va fi producătorul filmului "The Hobbit" după ce a ajuns la o înţelegere cu New Line Cinema. Nu a fost desemnat încă un regizor pentru film, dar se vehiculează numele lui Sam Raimi, autorul filmului "Omul Păianjen". Relaţiile dintre Peter Jackson şi New Line Cinema s-au deteriorat după "The Rings" cu toate că trilogia a avut un succes enorm înregistrând încasări de aproape trei miliarde de dolari.

În momentul în care Jackson a dat în judecată compania New Line, Bob Shayne, copreşedintele studioului de producţie a afirmat că regizorul nu va realiza niciodată filmul "The Hobitt". Marţi, studiourile New Line şi MGM au emis un comunicat în care se indică faptul că neînţelegerile judiciare au fost rezolvate şi că Jackson şi asociata sa Fran Walsh vor fi producătorii executivi ai celor două filme.

"Sunt foarte încântat pentru că am reuşit să lăsăm la o parte divergenţele şi începem astfel un nou capitol împreună cu prietenii noştri de la New Line", a declarat Jackson citat de Daily Mail. Cele două părţi ale "The Hobbit" vor fi filmate simultan în 2009 şi vor fi lansate în 2010 şi 2011.

Primul va fi o adaptare a celebrului roman scris în 1937, în timp ce al doilea va fi o adaptare a unor lucrări şi note ale lui Tolkien, şi va face legătura dintre povestea hobbit-ului Bilbo şi trilogia "Stăpânul inelelor". New Line, proprietate a Time Warner Inc., deţine drepturile de producţie a filmului "The Hobbit" în timp ce Metro-Goldwyn-Mayer este în posesia drepturilor de distribuţie ale filmului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close