Antena 3 CNN Actualitate Cultură Oscar 2009. România, reprezentată de filmul lui Nae Caranfil. Restul e tăcere...

Oscar 2009. România, reprezentată de filmul lui Nae Caranfil. Restul e tăcere...

Oscar 2009. România, reprezentată de filmul lui Nae Caranfil. Restul e tăcere...
24 Iul 2008   •   17:34

Un juriu format din mai mulţi critici români de film şi regizorul Dinu Tănase a decis ce peliculă va reprezenta România la premiile Oscar din februarie 2009, la categoria "Film străin". Conform unui comunicat al Centrului Naţional al Cinematografiei, remis Agerpres, filmul lui Nae Caranfil "Restul e tăcere" va intra în competiţia de la Hollywood. Filmul este considerat de autorul său "o poveste de dragoste între artist şi producător, între artă şi bani".

Scenariul peliculei a câştigat deja Marele Premiu pentru Cel mai Bun Scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Paris în 1995 şi premiul doi la competiţia "Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition", Los Angeles 1999. Premiera oficială a filmului a avut loc în martie 2008, iar bugetul producţiei a fost de circa 2,4 milioane de euro, cel mai mare buget al unui film românesc din ultimii 25 de ani.



Din distribuţie fac parte actorii Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Gruia Sandu, Valentin Popescu, Nicu Mihoc, Silviu Biriş, Patru Gavril, Vlad Zamfirescu, Samuel Tastet, Florin Zamfirescu, Alexandru Hasnas, cu participarea extraordinară a actriţei Ioana Bulcă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close