Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Odiseea Dunării? un periplu al artiştilor consacrat păcii în lume

?Odiseea Dunării? un periplu al artiştilor consacrat păcii în lume

?Odiseea Dunării? un periplu al artiştilor consacrat păcii în lume
01 Sep 2007   •   17:17

Peste 100 de artişti încep sâmbătă un periplu în favoarea păcii de 15 zile pe Dunăre, de la Viena la Giurgiu, eveniment organizat la iniţiativa Institutului internaţional al teatrului mediteraneean din Marsilia. La bordul unui portelicopter român de 90 de metri se vor afla actori, poeţi, muzicieni sau dansatori din diferite ţări, care vor prezenta spectacole la bordul sau în afara vasului, în timpul celor nouă escale programate în Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, România şi Bulgaria.

Această ?Odisee a Dunării?, organizată în comun de Algeria, Spania, Franţa, Italia şi Maroc, este o prelungire a primelor două croaziere deja purtătoare ale unui mesaj de pace, în Marea Mediterană, în 2001, şi în Marea Neagră, în 2003. În 2005, evenimentul nu a mai avut loc din cauza finanţării insuficiente.

Prin acest parcurs pe Dunăre, fluviu mitic ale cărui maluri nu au fost cruţate de conflicte sângeroase, se doreşte să se marcheze aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană. În 2009 va avea loc un nou periplu pe Dunăre, urmând ca în 2012 sau 2013 să aibă loc un altul în Marea Mediterană.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close