Antena 3 CNN Actualitate Cultură Octavian Paler şi Dan Puric, cei mai bine vânduţi autori în librăriile din Bucureşti

Octavian Paler şi Dan Puric, cei mai bine vânduţi autori în librăriile din Bucureşti

Octavian Paler şi Dan Puric, cei mai bine vânduţi autori în librăriile din Bucureşti
20 Aug 2008   •   09:48

Scriitorii Octavian Paler, Dan Puric sau Neagu Djuvara şi cărţile de filosofie, artă, drept şi istorie sunt cele mai căutate şi cele mai bine vândute în librăriile din Bucureşti. Potrivit unor librari din Bucureşti, cartea ?Cine suntem?, a lui Dan Puric şi cea a lui Octavian Paler, ?Convorbiri cu Octavian Paler? sunt cele mai cerute de bibliofili, în decursul unei luni fiind cumpărate câteva sute de exemplare.

La librăria editurii Humanitas din Calea Victoriei cele mai căutate cărţi sunt ?Despre seducţie? de Gabriel Liiceanu, ?Case şi oameni din Bucureşti? de Andrei Pippidi, ?Cine suntem? de Dan Puric sau ?Derapaj? a lui Ion Manolescu, iar ?Corpuri de iluminat? scrisă de Stelian Tănase, ?În căutarea unei voci din depătare? de Taichi Jamada, ?Cartea Judecătorilor - cazul Tanacu? de Tatiana Niculescu Bran sau ?Aliatul uitat al lui Hitler? de Dennis Deletant sunt câteva din cele mai noi şi cele mai vândute apariţii.

La librăria Mihai Eminescu, librarul Mihaela Udrea a declarat, pentru Agerpres, că din punct de vedere al traducerilor în special de istorie românească librăria suferă foarte mult, pentru că nu există acest gen de cărţi foarte cerute de turişti.

?Suntem cam descoperiţi la traducerile de literatură română în general. Nu promovăm istoria poporului român, fie ea modernă sau contemporană. Nu există o istorie a poporului român care să se găsească în librării în ediţie bilingvă, cărţile de istorie a românilor fiind foarte căutate în special de turiştii străini?, a spus Mihaela Udrea.

De asemenea, cărţile de popularizare a ştiinţei, enciclopediile şi cărţile pentru copii sunt foarte căutate în librării.

Anticarii din faţa Facultăţii de Istorie din Bucureşti spun că cele mai căutate volume sunt cele din domeniile filosofie, artă, istorie, bibliografia impusă, manualele sau cursurile şcolare. Deşi preţurile de la anticari sunt mult mai mici decât cele din librării, acestea nu se vând în această perioadă.

?Este o perioadă moartă. Vânzările vor începe să crească după 15 octombrie când se întorc elevii şi studenţii din vacanţă?, a mărturisit unul dintre anticari.

?Cei mai căutaţi la anticariate sunt autorii care încetează din viaţă, gen Paler sau Rodica Ojog-Braşoveanu?, a mai adăugat vânzătorul de carte, care deţine una dintre cele mai vechi cărţi datată din 1888 respectiv ?Emanciparea Ţiganilor? de G. Sion, despre care a spus că preţul de vânzare este de 100 de lei.

La mare căutare sunt primele ediţii ale unor cărţi semnate de Eminescu sau Sadoveanu, care apar o dată la 20 de ani, preţul lor variind între 100 şi 500 de lei.

Cărţile de pe rafturile anticarilor din Piaţa Universităţii au preţul cuprins între 2 lei şi 100 lei, cererea cea mai mare fiind a volumelor cu preţul de 10 lei.

Agerpres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close