Antena 3 CNN Actualitate Cultură O reclamă cu o maimuţă care îl imită pe Obama stârneşte polemici în Japonia (VIDEO)

O reclamă cu o maimuţă care îl imită pe Obama stârneşte polemici în Japonia (VIDEO)

O reclamă cu o maimuţă care îl imită pe Obama stârneşte polemici în Japonia <font color=red>(VIDEO)</font>
23 Iun 2008   •   20:58

Figura emblematică a candidatului democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, stârneşte polemici peste ocean. O reclamă la un telefon mobil, difuzată de posturile de televiziune din Japonia, în care o maimuţă pare să-l imite pe Barack, agită spiritele printre susţinătorii candidatului de culoare, relatează Daily Telegraph. Aceştia acuză creatorii reclamei de gesturi rasiste, îndreptate împotriva lui Obama.

Reclama aparţine companiei Emobile şi prezintă o maimută, îmbrăcată în costum, care susţine un discurs electoral. Pentru a accentua legătura dintre maimuţă şi Obama, pe ecran şi pe pancartele publicului apare scris suvântul ?schimbare?, sloganul de campanie al candidatului democrat fiind ?Schimbarea în care putem crede?. Acuzaţiile de rasism vin din partea lui Zurui, un blogger al site-ului Black Tokio.

RECLAMA CARE STÂRNEŞTE POLEMICI ÎN JAPONIA


"Sunt nebun să cred că maimuţa îl reprezintă pe Barack Obama? Dată fiind frecvenţa de utilizare a maimuţelor pentru imitarea persoanelor de culoare, poate că nu", scrie Zurui. Bloggerul nu a fost singurul de părere că reclama cu maimuţa este o copie a discursurilor patriotice ale lui Barack Obama. "Reclama este clar o parodie la campania lui Barack Obama, dar nu cred că reflectă idei rasiste despre persoane de culoare şi maimuţe", scrie James, un editor al site-ului JapanProbe.

Sursă foto: www.allamericanpatriots.com şi www.telegraph.co.uk

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close