Antena 3 CNN Actualitate Cultură Noaptea muzeelor 2017. Ce se întâmplă de Noaptea muzeelor 2017

Noaptea muzeelor 2017. Ce se întâmplă de Noaptea muzeelor 2017

3 minute de citit Publicat la 15:58 15 Mai 2017 Modificat la 15:58 15 Mai 2017
o_1bg62vm59668n0l1bet1bch1bn28.jpg

Noaptea muzeelor 2017. Bucureştiul va fi foarte răsfăţat, pe 20 mai, în Noaptea Muzeelor, manifestarea devenind un adevărat festival al creativităţii, graţie unor concerte, proiecţii, performing-uri, ateliere experimentale ori tururi cu biciclete, afirmă managerul evenimentului, Dragoş Neamu. Noaptea muzeelor 2017

"Noaptea Muzeelor a devenit deja un festival al creativităţii, toată lumea o ştie. Mai mult decât expunere, evenimentul a devenit o poveste foarte participativă în care şi artele performance-ului şi teatrul şi dansul şi multe alte evenimente de artă, multe surprize şi intervenţii artistice şi culturale în diferite zone - convenţionale şi neconvenţionale încep să se întâmple. Deci, practic, anul acesta, Bucureştiul cred că va fi foarte răsfăţat", a declarat Neamu, luni, în conferinţa de presă dedicată evenimentului. 

Noaptea muzeelor 2017 Se pregătește un muzeu neconvențional

Noaptea muzeelor 2017 El a amintit de iniţiativa "generării" în Bucureşti a unui "muzeu neconvenţional", care va fi inaugurat la Nod Makerspace. 

Noaptea muzeelor 2017 "Practic, noi n-o să fim numai promotorii evenimentului, o să fim şi actori. Vom debuta cu o expoziţie despre diferite tipuri de locuire în Bucureşti în ultimii 70 de ani, după care vom genera un muzeu, atipic. (...) Dacă vom demara muzeul ca unul al comunismului, tratat secvenţial, la un moment dat, prin monitorizarea pe care o facem, dacă observăm că publicul nu mai este interesat imediat ne resetăm şi ne ducem spre o zonă de 'Muzeu al copilului', 'Muzeu rock', orice. Acesta este elementul de noutate, care a fost foarte bine recepţionat şi în discuţiile pe care le-am avut cu profesionişti în muzee din alte ţări, care au salutat ideea şi s-au arătat interesaţi de un schimb de networking", a precizat Dragoş Neamu. 

Noaptea muzeelor 2017 Privire dinspre viitor

Noaptea muzeelor 2017 Potrivit organizatorilor, Muzeu3017 este expoziţia care inaugurează spaţiul şi propune o privire dinspre viitor asupra Bucureştiului anului 2017. Conceptul curatorial îi aparţine Siminei Bădică - 'Scenariul fictiv este plasat în anul 3017, în momentul în care este găsită o misterioasă "capsulă a timpului" conţinând cercetarea antropologică realizată asupra locuirii în Bucureşti: fotografii, interviuri cu bucureşteni, obiecte, date, planuri. Curatorii din 3017 descoperă astfel (şi fac publice, în această expoziţie) nu numai rezultatele cercetării, ci şi câteva concepte misterioase pe care încearcă să le exploreze: "Locuire", "Acasă", "Muzeu". 

Noaptea muzeelor 2017 Câte muzee participă

Noaptea muzeelor 2017 145 de muzee şi organizaţii partenere din 45 de localităţi din întreaga ţară participă pe 20 mai la Noaptea Muzeelor. 

Noaptea muzeelor 2017 În Bucureşti, oferta pentru Noaptea Muzeelor 2017 se anunţă foarte bogată, 36 de muzee şi 20 de prieteni ai muzeelor, organizaţii partenere participând cu evenimente special concepute pentru această acţiune. 

Noaptea muzeelor 2017 Potrivit reprezentanţilor instituţiilor muzeale sau organizaţiilor prezente la conferinţa de presă, la Muzeul Naţional "George Enescu" insomniacii vor putea asculta, într-un recital susţinut de tânărul violonist Sabin Penea, sunetul uneia dintre viorile preferate ale părintelui "Poemei Române", create de lutierul Paul Kaul. 

Noaptea muzeelor 2017 De asemenea, vizitatorii vor putea participa la evenimentul "Noaptea Sinagogilor", organizat în premieră de Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, la "Lumea Dinozaurilor" de la Muzeul Naţional de Geologie - o expoziţie tematică realizată în parteneriat cu Dino Parc Râşnov - sau vor putea admira un vas de ceramică din zona Golfului Persic din Colecţia de artă orientală, expus în mod excepţional la Muzeul Naţional de Artă al României, în urma unui apel lansat de delegaţia Irakului la UNESCO. 

Noaptea muzeelor 2017 Noapte cimitirul Bellu

Noaptea muzeelor 2017 Printre evenimentele inedite din programul Nopţii Muzeelor se numără: deschiderea de către ARCEN a două locuri istorice din Cartierul Icoanei, Şcoala Centrală - fost Pensionat de Fete şi o casă a Regelui Mihai - actuală rezidenţă creativă pentru revista Scena9; organizarea, în Cimitirul Bellu, a unui traseu dedicat Centenarului Titu Maiorescu şi a două recitaluri de jazz şi muzică clasică şi prezentarea spectacolului de teatru Taxi Blues, cu Marius Bodochi şi Dan Tudor, expunerea, pentru 10 ore, a sculpturii lui Constantin Brâncuşi "Cap de copil" la Muzeul de Artă Veche Apuseană, ca şi deschiderea, în săptămâna 15 - 20 mai, a primului spaţiu cafenea dedicat special Nopţii Muzeelor la Muzeul Hărţilor şi al Cărţii Vechi. 

Noaptea muzeelor 2017 Oferta instituţiilor muzeale este completată de organizaţii partenere precum Casa Experimentelor, Romanian Design Week, Ferma Animalelor, Festivalul UNFINISHED sau Orăşelul Cunoaşterii. 

Noaptea muzeelor 2017 În România, evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum. 

×
x close