Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Mutti este un PERICOL la adresa democraţiei". Radiografia şocantă, făcută celui mai puternic om din Europa

"Mutti este un PERICOL la adresa democraţiei". Radiografia şocantă, făcută celui mai puternic om din Europa

"Mutti este un PERICOL la adresa democraţiei". Radiografia şocantă, făcută celui mai puternic om din Europa
de O.P.    |    22 Apr 2013   •   11:56

Comparată în nenumărate ocazii cu temutul lider nazist, Angela Merkel primeşte acum o palmă chiar din partea unui membru al partidului conservator din Germania.

Cartea "Naşa" a autoarei Gertrud Höhler se anunţă a fi un bestseller politic pe scena tumultuoasă din Germania, agitată de deciziile tot mai nepopulare ale doamnei Merkel.

Gertrud Höhler o descrie în termeni foarte duri pe Merkel, ca fiind o ameninţare la adresa democraţiei, o personalitate care face ca puterile Parlamentului să se reducă

"Avem din ce în ce mai multă putere a statului şi din ce în ce mai puţină putere a Parlamentului", a declarat publicista în legătură cu Guvernul doamnei Merkel.

Merkel, poreclită "Mutti" (Mami) în cercurile politice, devine o "naşă" în cartea lui Höhler. Ea stabileşte o "variantă tăcută a puterii autoritare pe care Germania o are încă de experimentat". Autoarea enumeră o serie de atribute, cum ar fi furtul de idei de la rivali politici, nivelarea sistemului de partid la o stare eclectică şi tratarea neglijentă a normelor legale, standardelor etice, Parlamentului şi Constituţiei - de multe ori mustrată de Curtea Constituţională Federală.

Pe scurt, ea indică un declin al moralei politice, scriu junaliştii de la Deutsche Welle.



×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close