Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mario Vargas Llosa va juca într-o piesă de teatru regizată de vărul său, Luis Llosa

Mario Vargas Llosa va juca într-o piesă de teatru regizată de vărul său, Luis Llosa

Mario Vargas Llosa va juca într-o piesă de teatru regizată de vărul său, Luis Llosa
Foto: Mediafax
12 Ian 2011   •   17:04

Laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2010, Mario Vargas Llosa, va urca pe scenă în luna martie pentru a juca rolul sultanului Shahryar, într-o piesă de teatru proprie, adaptată după "1001 de nopţi". Potrivit AFP, piesa va fi pusă în scenă de vărul său, Luis Llosa.

Scriitorul, care îşi petrece vacanţa de vară australă în Peru, va juca alături de actriţa peruană Vanessa Taba, interpreta Şeherezadei, în cadrul unei reprezentanţii teatrale ce va avea loc în staţiunea balneară Asia, considerată echivalentul peruan al staţiunii franceze Deauville şi aflată la o distanţă de 100 de kilometri la sud de capitala Lima.

Mario Vargas Llosa s-a născut la  28 martie, 1936, în Peru şi este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori din America latină şi, în acelaşi timp, unul din cei mai importanţi romancieri şi eseişti din întreaga lume.

În vârstă de 74 de ani, Llosa a apărut în mai multe spectacole de teatru în ultimii ani, în Spania, ţară în care îşi petrece cea mai mare parte a anului.

Mai mult decât atât, în discursul de acceptare a premiului Nobel, în decembrie 2010, scriitorul peruan a evocat tracul, dar şi încântarea, pe care le-a resimţit cu ocazia debutului său în teatru, la vârsta de 70 de ani.

Vărul acestuia, Luis Llosa, regizor de film, teatru şi televiziune, în vârstă de 59 de ani, a declarat pentru presa peruană că "nu există nicio diferenţă între a regiza un laureat al premiului Nobel şi a regiza pe oricine altcineva. Relaţia dintre regizor şi actor este aceeaşi".

"Mario este o persoană deschisă către orice experienţă. Are în el o fibră de actor. Nu uitaţi că primul lucru pe care l-a scris a fost o piesă de teatru - ?La huida del inca? -, pe când avea doar 16 ani", a adăugat Luis Llosa.

Comitetul Nobel a decis să-i acorde premiul pentru literatură pe 2010 scriitorului peruan Mario Vargas Llosa, pentru "cartografierea structurilor puterii, pentru descrierile sale pătrunzătoare care vorbesc despre rezistenţa individului, revolta şi eşecul său", a anunţat, la Stockholm, Academia suedeză.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close