Antena 3 CNN Actualitate Cultură Marele trofeu DaKINO, câştigat de scurtmetrajul britanic "Soft"

Marele trofeu DaKINO, câştigat de scurtmetrajul britanic "Soft"

1 minut de citit Publicat la 09:33 25 Noi 2007 Modificat la 09:33 25 Noi 2007
Marele trofeu DaKINO, câştigat de scurtmetrajul britanic "Soft"
Marele trofeu DaKINO a fost obţinut de scurtmetrajul britanic "Soft", regizat de Simon Ellis, ce prezintă povestea unui tată şi a fiului său, terorizaţi fiecare în parte de o bandă de tineri huligani. ?Cel mai bun film? al festivalului DaKINO, la secţiunea Documentar, a fost "Zone of initial dilution", în regia lui Antoine Boutet, din Franţa. Producţia israeliană "A quiet street", în regia lui Benjamin Freidengerg, a câştigat premiul pentru "Cea mai bună imagine într-un film documentar". La categoria "Cea mai bună regie într-un film documentar", câştigătoarea a fost regizoarea româncă Corina Radu, pentru producţia "Bar de zi şi alte povestiri".

De asemenea, au primit menţiuni speciale producţiile: "Bardo", în regia lui Gabriel Marino, din Mexic, "Love and words", în regia lui Sylvie Ballyot, din Franţa, "Un dimanche a Pripiat", regizat de Blandine Huk şi Frederic Cousseau, din Franţa şi "Keidas", în regia lui Pv Lehtinen, din Finlanda.

La secţiunea Ficţiune, menţiuni speciale au fost acordate scutrmetrajele: "Valuri", regizat de Adrian Sitaru, din România, "Afterimage", a lui Cătălin Leescu, din România, "Tolya", regizat de Rodeon Brodsky, din Israel şi "Hase & Gluck", regizat de Ikiru, din Germania.

Românii Marian Crişan şi Gabriel Andronache au primit premiul pentru "Cel mai bun scenariu", pentru producţia "Amatorul".

La categoria "Cea mai bună imagine", câştigătoare a fost desemnată producţia belgiană "Aie", în regia lui Virginie Gourmel.

"Felix", în regia lui Andreas Utta, din Germania, a primit premiul pentru "Cea mai bună regie".

"Cea mai bună animaţie" a fost desemnată producţia belgiană "Une giraffe sous la pluie", în regia lui Pascal Hecquet.

Festivalul de film DaKINO, aflat la cea de-a şaptesprezecea ediţie, a beneficiat şi de un nou trofeu, realizat de artistul Alexandru Ghilduş, care este o reinterpretare a vechiului trofeu, ce înfăţişa o maşină de tocat pelicula.

În cele cinci zile de festival, au fost prezentate peste 93 de filme la Complexul Auditorium al Muzeului Naţional de Artă a României.

Antena3.ro

×
x close