Nu mulţi sunt cei care îşi permit să guste din faimoasele preparare ale bucutăriei franceze. Iar de când criza economică a cuprins întreaga Europă, vânzările au scăzut şi în restaurantele pariziene.
Îşi vor permite poate săptămâna viitoare când maeştrii bucătari au decretat un fel de zi a porţilor deschise. De luni, toţi cei care trec pragul localurilor de lux au o reducere substanţială. Plătesc un meniu, iar pe cel de-al doilea îl primesc gratuit.
Ideea i-a venit unuia dintre cei mai bine cotaţi maeştrii băcătari francezi.
Există totuşi şi aceia care spun că este vorba mai degrabă despre o metodă de marketing originală, mai ales acum pe timp de criză. Multe dintre restaurantele franţuzeşti au înregistrat, în ultima perioadă, scăderi semnificative în ceea ce priveşte încasările.
Oferta este valabilă în majoritatea restaurantelor din Paris dar şi în câteva localuri din alte oraşe.