Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mădălin Voicu predă statului Stradivarius-ul

Mădălin Voicu predă statului Stradivarius-ul

Mădălin Voicu predă statului Stradivarius-ul
09 Mar 2007   •   11:12
UPDATE Mădălin Voicu, însoţit de mama sa, Mădălina, a adus la Ministerul Culturii, vioara Stradivarius, pentru a fi predată statului român. Dacă cele două părţi ajung la un acord, instrumentul urmează să fie transportat, într-o maşină blindată, la Muzeul Naţional de Istorie al României, unde va fi depozitat pentru expertiză. În plin scandal legat de celebra vioară Stradivarius, Mădălin Voicu este gata să depună armele şi să facă pace cu Ministerul Culturii. Invitat în cadrul unei emisiuni televizate, Mădălin Voicu a venit însoţit de vioara Stradivarius, precum şi de înregistrarea unei demonstraţii făcute la această vioară. Aşadar, Stradivarius-ul lui Mădălin Voicu există, este în stare bună şi va reveni Ministerului Culturii, dacă Adrian Iorgulescu acceptă condiţiile lui Voicu: vioara să se numească Elder-Voicu şi să fie dăruită unui violonist între 25-30 de ani, ?care să fie un om care să reprezinte ţara?.

?Sunt de acord ca din acest moment vioara să revină statului?, a declarat Mădălin Voicu, precizând că niciodată nu a dorit să înstrăineze celebrul instrument. El a atacat afirmaţiile ministrului Adrian Iorgulescu, pe care l-a acuzat că a minţit în mai multe rânduri. Voicu a respins ferm afirmaţiile lui Iorgulescu potrivit cărora vioara nu a fost văzută din '86, fiind într-o stare extrem de deteriorată. ?Dacă Iorgulescu doreşte să-şi facă imagine prin acest conflict iscat de Ministerul Culturii, lucrurile vor arăta într-un cu totul alt fel?, a avertizat Mădălin Voicu.

Adrian Iorgulescu acceptă condiţiile lui Voicu
Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a intervenit telefonic în cadrul discuţiei, declarând că îl aşteaptă vineri, la ora 11.00, pe Mădălin Voicu la Minister cu vioara. ?Facem toate actele prin care vioara este dată proprietarului de drept, statul român, după care terminăm cu instanţa?, a declarat Iorgulescu. Întrebat dacă este de acord cu cele două condiţii ale lui familiei Voicu, Iorgulescu a subliniat că acceptă ca vioara să se numească Stradivarius Elder Voicu şi ca ea să fie dăruită unui tânăr violonist. Ministrul Culturii a precizat însă: ?doresc să fac o expertiză a acestei viori?. Rămâne de văzut dacă Mădălin Voicu îşi va duce promisiunea la capăt şi va pune capăt scandalului, predând Stradivarius-ul Ministerului Culturii.

Mădălin Voicu a anunţat că va renunţa la vioara Stradivarius încă din timpul zilei de joi, când i-a mărturisit asta unui simpatizant, la petrecerea organizată de PSD de Ziua Femeii. Până acum, el nu a răspuns la somaţiile Ministerului Culturii, care l-a acţionat chiar zilele trecute în judecată pe motiv că nu şi-a dovedit dreptul de proprietate asupra instrument. Vioara are o valoare estimată la 2 milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close