Antena 3 CNN Actualitate Cultură Locul în care s-a schimbat istoria României ar putea fi vizitat. "Va fi introdus în circuitul turistic"

Locul în care s-a schimbat istoria României ar putea fi vizitat. "Va fi introdus în circuitul turistic"

Locul în care s-a schimbat istoria României ar putea fi vizitat. "Va fi introdus în circuitul turistic"
de O.P.    |    25 Iul 2013   •   10:29

Probabil că nu am fi existat în această formă astăzi, dacă Nicolae Ceauşescu şi-ar fi continuat dictatura. Pentru a le oferi oamenilor o pagină din istoria recentă a ţării noaste, autorităţile din Dâmboviţa vor să introducă în circuitul turistic locul în care au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, deschizând un "muzeu al comunismului".

Astfel, în complexul Curtea Domnească va fi păstrat chiar şi mobilierul din acea perioadă:  „Vom amenaja cele trei spaţii importante pentru procesul soţilor Ceauşescu: camera procesului, biroul comandantului unde s-a făcut şi vizita medicală, precum şi zona din spate a clădirii, unde a fost pusă în aplicare sentinţa“, a explicat Ovidiu Cârstina, director Complexul muzeal „Curtea Domnească“ din Târgovişte.

Lucrările ar trebui finalizate până la 1 septembrie, atunci când un grup de turişti suedezi şi-a anunţat vizita.

TAB-ul, recondiţionat Turiştii care vor vizita muzeul de la Târgovişte vor putea vedea inclusiv patul în care s-au odihnit soţii Ceauşescu, precum şi TAB-ul în care au fost ţinuţi de generalul Andrei Kemenici.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close