Antena 3 CNN Actualitate Cultură Jose Carreras nu se retrage din activitatea concertistică

Jose Carreras nu se retrage din activitatea concertistică

Jose Carreras nu se retrage din activitatea concertistică
16 Mai 2009   •   11:20

José Carreras nu se retrage. Renumitul tenor a dezminţit relatările din presă, potrivit cărora ar fi renunţat definitiv să apară pe scenele de operă. Carreras a făcut această precizare, după Gala Premiilor Britanice ale muzicii clasice, la care a fost omagiat pentru întreaga sa carieră. Premiul pentru contribuţia muzicală de o viaţă i-a fost înmânat lui Carreras de doi vechi colegi - Placido Domingo şi Kiri Te Kanawa, alături de ducesa Camilla, soţia prinţului Charles.

Tenorul în vârstă de 62 de ani a profitat de ocazie pentru a sublinia că nu a renunţat la spectacolele de operă: ?Ceea ce sper să fac, în viitorii câţiva ani, este să mă concentrez mai mult pe concerte şi recitaluri, nu pe spectacole de operă, dar asta nu înseamnă deloc că exclud participarea la un spectacol de operă în viitorul apropiat?.

Cunoscut promotor al tinerelor talente, Placido Domingo a urcat pe scenă pentru un duet cu mezzosoprana galeză Katherine Jenkins.

La actuala ediţie, cea de-a zecea, premiile britanice ale muzicii clasice au consemnat câteva surprize. Distincţia pentru cel mai bun album a revenit unei formaţii considerate neprofesioniste: fanfara Regimentului Scoţian de Dragoni din Garda Regală. Militarii şi-au înregistrat discul într-un cort din Irak, unde se aflau în misiune.

Premiul pentru cea mai bună artistă a anului i-a fost decernat lui Alison Balsom, specialistă în trompetă.



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close