Antena 3 CNN Actualitate Cultură Iranul aşteaptă scuze de la Hollywood pentru ?30 de ani de insulte şi calomnii?

Iranul aşteaptă scuze de la Hollywood pentru ?30 de ani de insulte şi calomnii?

Iranul aşteaptă scuze de la Hollywood pentru ?30 de ani de insulte şi calomnii?
01 Mar 2009   •   13:17

Cosilierul preşedintelui iranian pe probleme culturale a cerut unei delegaţii de la Hollywood, aflate în vizită în Iran, să îşi ceară scuze pentru ?insultele şi calomniile? aduse iranienilor în filme, informează ISNA. ?Reprezentanţilor cinematografiei iraniene nu li se va permite să se întâlnească cu producătorii de la Hollywood, până când aceştia nu îşi vor cere scuze pentru cei 30 de ani de insulte şi calomnii la adresa iranienilor?, a spus Javad Shamaghdari.
?Poporul iranian şi revoluţia islamică a fost atacată în mod repetat şi nejustificat de Hollywood?, a adăugat el, amintind, printre altele, de producţiile ?300? şi, ?The Wrestler?, recent nominalizat la premiile Oscar. Lansat în anul 2007, filmul ?300? este o descriere a războaielor greco-persane. Iranienii s-au arătat intrigaţi deoarece producţia îi prezintă pe strămoşii lor ca fiin un popor ucigaş şi crud. De asemenea, ?The Wrestler? a fost criticat pentru scena în care steagul iranian este rupt de eroul principal al filmului, Mickey Rourke.
?Vom avea încredere în politica bazată pe schimbare a lui Obama când vom vedea schimbări şi la Hollywood, iar dacă Hollywoodul doreşte să îşi revizuască comportamentul faţă de poporul iranian şi cultura islamică, atunci trebuie să îşi ceară scuze oficial?, a adăugar Shamaghdari.
O delegaţie de la Hollywood se află în vizită în Iran, unde urma să participe la o serie de ateliere culturale.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close