Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ioan T. Morar va scrie o carte 'în timp real'

Ioan T. Morar va scrie o carte 'în timp real'

Ioan T. Morar va scrie o carte 'în timp real'
25 Feb 2007   •   18:41

Scriitorul şi jurnalistul Ioan T. Morar intenţionează să scrie o carte, 'în timp real', dedicată Noii Caledonii, după ce se va documenta 'la faţa locului' timp de două luni. 'Voi pleca spre Noua Caledonie în 4 aprilie. E un proiect de călătorie de documentare în acele ţinuturi, care se va fructifica într-o carte scrisă acolo, la faţa locului, şi transmisă prin Internet', a declarat sâmbătă, pentru Rompres, jurnalistul.

Menţionând că nu cunoaşte încă prea multe detalii în legătură cu modul în care se va derula proiectul, Ioan T. Morar a subliniat că volumul va fi semnat cu numele său, urmând să fie lansat, chiar la sosirea sa în ţară, în saloanele Aeroportului 'Henri Coandă'. 'Proiectul, prin care vreau să lansez conceptul 'Literatură în timp real', îmi aparţine, deocamdată, aştept să văd dacă va fi şi al Cotidianului', a spus Ioan T. Morar, precizând că va 'scrie de-acolo', în publicaţiile trustului de presă ale gazetei menţionate, 'probabil şi câteva pagini ale cărţii, în avanpremieră'.

Fascinat de 'locul unde se întâlneşte lumea naturii cu aceea a culturii maxime, tribul cu Internetul', după cum o caracterizează el însuşi, despre care a auzit 'vorbindu-se de la cineva care a stat acolo timp de trei ani', scriitorul a mărturisit că s-a documentat 'serios', de pe Internet şi din anumite publicaţii. 'E o ţară cu 150.000 de locuitori, un ţinut în care se vorbesc 29 de limbi care mor, una câte una, odată cu ultimii lor vorbitori. O să încerc să pun pe Internet cuvinte ale unor asemenea limbi', a mărturisit Ioan T. Morar.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close