Antena 3 CNN Actualitate Cultură Începe Festivalul Internaţional de Teatru al Catedrei UNESCO

Începe Festivalul Internaţional de Teatru al Catedrei UNESCO

1 minut de citit Publicat la 15:40 01 Iul 2007 Modificat la 15:40 01 Iul 2007
Începe Festivalul Internaţional de Teatru al Catedrei UNESCO
Festivalul Internaţional de Teatru, organizat de Catedra UNESCO a Institutului Internaţional de Teatru (ITI) cu sediul în România, se deschide duminică, la Buşteni, cu spectacolul Teatrului Bulandra „Sorry” de Alexandr Galin, regia Yuriy Kordonskiy. Protagoniştii spectacolului cu două personaje sunt Mariana Mihuţ şi Ion Caramitru. Acesta este al doilea eveniment de anvergură internaţională din România după Sibiu – capitala culturală europeană.

Timp de opt zile, la Casa de Cultură din Buşteni, vor fi prezentate producţii româneşti şi străine ale trupelor profesioniste şi şcolilor de teatru.

Festivalul de la Buşteni este construit pe trei module: spectacole cu mari actori, spectacole cu generaţia de actori tineri şi modulul internaţional. Corneliu Dimitriu, directorul catedrei UNESCO a declarat că în cazul în care impactul festivalului se va ridica la nivelul aşteptărilor, anul viitor va fi transmis prin internet şi satelit.

Programul festivalului cuprinde, de asemenea, spectacolele „Măscăriciul” după Cehov, regia Horaţiu Mălăele, cu Niculae Urs şi Horaţiu Mălăele (Teatrul Bulandra), „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, regia Gelu Colceag, cu Maia Morgenstern, Monica Anghel, Mircea Rusu, Doru Ana, George Ivaşcu, Ioan Gyuri Pascu şi Ioana Calotă (producţie a Catedrei UNESCO ITI), „Scrisori de dragoste” de A. Gurney, regia Mircea Cornişteanu, cu Ileana Stana Ionescu şi Mircea Albulescu (Teatrul Naţional din Bucureşti), „Frumoasa călătorie a urşilor Panda, povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, regia Cătălina Buzoianu, cu Cerasela Iosifescu şi Sorin Leoveanu (Catedra UNESCO ITI şi Teatrul Naţional din Craiova), „Rendez-vous” de Tudor Muşatescu cu Rodica Popescu Bitănescu (Teatrul Naţional Bucureşti), „Emigranţii” de Slavomir Mrozek (Studioul Tânărului Actor din Galaţi) şi „Lecţia”de Eugene Ionesco, regia Anca Colţeanu (Catedra UNESCO ITI).

Totodată, vor putea fi văzute un spectacol de datini şi obiceiuri din Peru (Şcoala Naţională de Teatru din Lima), un atelier demonstrativ al Institutului Naţional de Artă Dramatică din Sydney, un spectacol de muzică şi poezie românească din Serbia, un spectacol de păpuşi şi marionete (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti).

Rompres

×
x close