Antena 3 CNN Actualitate Cultură Harry Tavitian şi Orient Express cântă la Budapesta

Harry Tavitian şi Orient Express cântă la Budapesta

Harry Tavitian şi Orient Express cântă la Budapesta
23 Mai 2007   •   10:59

Harry Tavitian şi Orient Express vor concerta la Budapesta, la invitaţia Institutului Cultural Român, pe 31 mai, la Millenaris Theatrum. La spectacol vor participa şi Hanno Höfer (chitară), Jimi El Lako (vioară), Octavian Barila Andreescu (bas) şi Mario Florescu (baterie). Muzica formaţiei Orient Express este un amestec a tradiţiilor muzicale ale popoarelor din Balcani.

Pianistul Harry Tavitian a susţinut primul său turneu în Ungaria în 1983, ca invitat al Septetului condus de pianistul Gyorgy Szabados. În 1990, el a fost invitat la Festivalul Internaţional de Jazz de la Budapesta şi a oferit publicului un program inspirat din Suita de dansuri populare româneşti a lui Bela Bartok, informează Mediafax. Tativian a mai concertat la Festivalul Internaţional Benczur (Budapesta), la Festivalul "Valea Artelor" de la Kapolcs şi la Nyiregyhaza.

În 2006, Harry Tavitian împreună cu Johnny Răducanu au participat alături de jazzmani din Bulgaria, Ungaria şi Austria la concertul "The New Sounds of Europe" organizat cu ocazia Zilei Europei, la iniţiativa Institutului Cultural Român din capitala ungară.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close