Antena 3 CNN Actualitate Cultură Harry Potter, cea mai bună carte din ultimii 25 de ani

Harry Potter, cea mai bună carte din ultimii 25 de ani

Harry Potter, cea mai bună carte din ultimii 25 de ani
19 Mai 2007   •   09:12

?Harry Potter şi Piatra Filozofală? este cea mai bună carte din ultimii 25 de ani. Cel puţin aşa au decis clienţii celui mai mare lanţ de librării din Marea Britanie. Prima carte din seria aventurilor vrăjitorului Harry Potter s-a situat pe primul loc în topul celor mai bune cărţi din ultimii 25 de ani, clasament realizat de mii de cititori. ?Harry Potter şi Piatra Filozofală? a devenit un fenomen literar mondial, cartea adaugându-i scriitoarei J.K. Rowling multe milioane în cont.

Topul realizat de lanţul de librării din Marea Britanie cuprinde opere ce aparţin unor genuri foarte variate: lecturi de vacanţă, cum ar fi romanul lui Dan Brown ?Codul lui Da Vinci? şi ?Labyrinth?, scrisă top-modelul Kate Moss, precum şi cărţi de politică şi ficţiune literară extrem de apreciate de critici.

Reprezentanţii lanţului de librării nu s-au arătat surprinşi de faptul că ?Harry Potter şi Piatra Filozofală? a fost considerată cea mai bună carte. Asta pentru că, în opinia lor, Harry Potter este un fenomen care a influenţat viaţa multor oameni în ultimii zece ani, schimbând percepţia cititorilor asupra a ceea ce poate realiza o carte. Mai mult, purtătorul de cuvânt al lanţului de librării, Jon Howells, este convins că Harry Potter se va bucura de acelaşi succes şi peste 10 ani.

Scriitoarea britanică J. K. Rowling a mărturisit recent că plănuieşte să scrie a opta carte din seria ?Harry Potter?, în interes caritabil, deşi cel de-al şaptelea volum, care va fi lansat în vară, va pune capăt aventurilor celebrului vrăjitor. Această carte ar permite fanilor să intre mai adânc în lumea lui Harry Potter şi a prietenilor săi şi să cunoască detalii care nu au fost incluse în romanele anterioare devenite bestsellere.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close