Antena 3 CNN Actualitate Cultură Giulgiul din Torino va putea fi din nou văzut de public, în 2010

Giulgiul din Torino va putea fi din nou văzut de public, în 2010

Giulgiul din Torino va putea fi din nou văzut de public, în 2010
02 Iun 2008   •   18:50

Papa Benedict a anunţat luni la Vatican că Giulgiul de la Torino va fi expus din nou pentru public, din anul 2010. Despre acest giulgiu se crede că a fost linţoliul cu care a fost acoperit Iisus Cristos, când a fost coborât de pe cruce. Alte voci susţin însă că totul nu este decat un fals fabricat în perioada medievală.

Prin tradiţie, proprietarul giulgiului este Papa. El a afirmat că speră să ajungă la Torino să îl vadă, ?dacă Dumnezeu îmi dă viaţă şi sănătate?.

Giulgiul, care poartă imaginea inexplicabilă a unui om crucificat, văzută ca un negativ fotografic, este păstrat într-o cutie de argint, la Torino. Giulgiul a fost expus pentru public doar de patru ori, secolul trecut. În 2000 a fost ultima oară când publicul a putut să vadă acest material, considerat de mulţi sacru.

Cu toate acestea, în 1998, mai multe echipe de cercetare au stabilit ca giulgiul datează din perioada 1260-1390, ceea ce înseamnă că este un fals. Ceea ce nu a putut explica nimeni, însă, este cum a apărut imaginea respectivă pe acest material, pentru că ea nu ar fi putut fi nici pictată, nici imprimată, prin metodele cunoscute de noi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close