Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gheorghe Dinică, într-un film din 1982: "Du-te tu în locul meu. Spune-le că am murit!" (VIDEO)

Gheorghe Dinică, într-un film din 1982: "Du-te tu în locul meu. Spune-le că am murit!" (VIDEO)

Gheorghe Dinică, într-un film din 1982: "Du-te tu în locul meu. Spune-le că am murit!" (VIDEO)
10 Noi 2009   •   17:24

?Du-te tu în locul meu. Spune-le ca am murit!? Gheorghe Dinică dădea această replică în filmul "Concurs" din anul 1982. Personajul pe care îl interpreta îşi mărturisea oboseala şi lehamitea şi vroia doar să fie lăsat în pace. Acum, când maestrul Dinică a plecat dintre noi, replica răsună trist în amintirea marelui actor.

Actorul şi-a dedicat 60 de ani din viaţă scenei şi publicului. Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai iubiţi actori ai scenei româneşti, reuşind să însufleţească sute de personaje.

GHEORGHE DINICĂ: DU-TE TU ÎN LOCUL MEU, SPUNE-LE CĂ AM MURIT!


Artiştii români şi-au exprimat regretul că maestrul Gheorghe Dinică a murit. ?Probabil că Dumnezeu şi-a pus în gând să facă un teatru acolo sus în ceruri, pentru că prea îi adună pe cei mai buni şi mai minunaţi actori!" a spus actorul Vladimir Găitan.

Gheorghe Dinică s-a născut în Bucureşti la 1 ianuarie 1934. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, la clasa profesoarei Dina Cocea, în anul 1961. A debutat ca actor în filmul "Străinul", în anul 1963 şi a jucat în peste 60 de filme.

Cele mai cunoscute producţii cinematografice în care a jucat sunt "După-amiaza unui torţionar", "Prin cenuşa imperiului", "Filantropica", "Turnul din Pisa" sau "Orient Expres".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica concurs
Cele mai noi știri
Parteneri
x close