Cei mai buni bucătari din Dresda şi-au unit forţele pentru a tranforma 700 de kilograme de faină, aproape 2 milioane de stafide şi 51 de litri de rom într-o prăjitură de aproape 2 tone şi jumătate, lungă de 3 metri şi lată de aproape 2. După ce a fost plimbată fastuos cu trăsura prin oraş, prăjitura a fost dusă în piaţa din centru pentru a fi savurată de toată lumea. Când a venit timpul să fie tăiată, bucătarii au folosit un cuţit pe măsură, lung de un metru şi jumătate.
Turiştii care au luat parte la eveniment nu s-au putut abţine să guste o bucăţică, chiar dacă au plătit 4 euro pe ea. Mare parte din bani vor fi folosiţi însă pentru acţiuni de caritate.
După ce au terminat de mâncat, turiştii au luat cu asalt târgul de Crăciun din piaţa centrală care se organizează încă din anul 1434.
Antena3