Antena 3 CNN Actualitate Cultură George Bush şi Mihail Gorbaciov au vorbit despre Revoluţia română într-un reportaj CNN

George Bush şi Mihail Gorbaciov au vorbit despre Revoluţia română într-un reportaj CNN

George Bush şi Mihail Gorbaciov au vorbit despre Revoluţia română într-un reportaj CNN
20 Dec 2009   •   19:33

CNN a difuzat un amplu material despre revoluţia din România. În documentarul postului american de televiziune au vorbit George Bush şi Mihail Gorbaciov, cei mai importanţi lideri mondiali de la acea vreme. Amândoi le-au povestit jurnaliştilor cum era percepută România sub Nicolae Ceauşescu.

Postul american CNN a difuzat un amplu material despre revoluţia din România. Pe lângă martorii de la Bucureşti, în documentarul despre evenimentele din decembrie, 89, au vorbit şi cei mai importanţi lideri mondiali de la acea vreme, George Bush şi Mihail Gorbaciov.

"O vreme, ne-am raportat la această ţară prin gradul de ostilitate pe care o afişa faţă de Uniunea Sovietică. Ceauşescu a înfruntat Rusia aşa că ne-am gândit că e unul de-al nostru. Mai târziu, ne-am schimbat percepţia, ne-am dat seama că era un oligarh care controla totul", a afirmat fostul preşedinte american, George Bush.

Despre situaţia de atunci a vorbit şi liderul de la acea vreme al Uniunii Sovietice. Mihail Gorbaciov le-a povestit jurnaliştilor despre o întâlnire pe care a avut-o cu Nicolae Ceauşescu. "Când am vizitat România, am văzut că oamenii se uitau atent la el, îi urmăreau fiecare gest, fiecare mişcare a mâinii. Erau ca nişte părţi ale unui mecanism", îşi aminteşte Mihail Gorbaciov.

În documentarul CNN apare şi prezentatorul Jim Clancy, unul dintre jurnaliştii care s-au ocupat de revoluţia din decembrie 1989. El a spus că ?unul dintre cele mai dificile lucruri în transmisiile despre România a fost că nu puteam să ne bazăm pe nicio informaţie. Oamenii te păcăleau, mulţi răspândeau zvonuri. Era foarte greu să ne bazăm pe o informaţie."

Documentarul a fost difuzat de televiziunea americană cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la Revoluţie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: George Bush Mihail Gorbaciov
Cele mai noi știri
Parteneri
x close