Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gannett, cel mai mare publisher de ziare din SUA, trimite angajaţi în şomaj tehnic

Gannett, cel mai mare publisher de ziare din SUA, trimite angajaţi în şomaj tehnic

Gannett, cel mai mare publisher de ziare din SUA, trimite angajaţi în şomaj tehnic
02 Dec 2009   •   14:52

Angajaţii diviziei de presă locală a Gannett, cel mai mare publisher de ziare din SUA, vor fi trimişi în şomaj tehnic, în vedereea reducerii cheltuielilor, iar la USA Today, considerat cel mai important ziar din portofoliul companiei, vor fi disponibilizate 26 de persoane, transmite Reuters.

În afara celor 26 de angajaţi de la USA Today, Gannett va disponibiliza alte 11 persoane de la USA Weekend, se arată într-un memoriu intern trimis de reprezentanţii conducerii companiei Gannett.

De asemenea, într-un alt memoriu intern, angajaţii diviziei locale de presă Ganett sunt anunţaţi că vor fi trimişi în şomaj tehnic, timp de maxim o săptămână, în funcţie de angajat. Printre cei afectaţi se numără şi cei care lucrează la departamentul digital.

Nu vor fi vizaţi de strategia şomajului tehnic angajaţii postului local de televiziune al Gannett şi nici cei din cadrul ediţiei naţionale USA Today, a spus purtătorul de cuvânt al companiei americane.

?Pentru ca totul să fie bine în continuare, reprezentanţii companiei consideră că este important să adoptăm decizii mai conservatoare. Totuşi se întrevăd tendinţe încurajatoare în domeniul în care activăm?, potrivit aceleiaşi surse.

Purtătorul de cuvânt al Garnett a mai spus că toţi cei care nu sunt membri sindicali vor intra în şomaj tehnic. În cazul celor care sunt membri de sindicat, conducerea Gannett negociză cu liderii lor termenii în care vor intra în şomaj tehnic. Şi în luna ianuarie angajaţii Gannett au trecut prin ceva similar, ei fiind nevoiţi atunci să îşi ia o săptămână de concediu fără plată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: disponibilizari somaj tehnic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close