Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul de Film de la Veneţia, la a 64-a ediţie

Festivalul de Film de la Veneţia, la a 64-a ediţie

Festivalul de Film de la Veneţia, la a 64-a ediţie
29 Aug 2007   •   16:06

Veneţia este timp de 11 zile capitala filmului. Miercuri seară se dă startul prestigiosului Festival de Film de la Veneţia, ajuns la ediţia cu numărul 64. În acest an, în competiţia pentru ?Leul de Aur? au intrat 22 de filme din lumea întreagă. Festivalul de Film este considerat o rampă de lansare pentru filme, actori şi regizori. George Clooney, Keira Knightley sau Woody Allen, sunt doar câţiva dintre actorii care vor sosi zilele acestea la Veneţia.

În deschiderea festivalului va rula filmul ?Atonement?, o adaptare pentru marile ecrane după romanul cu acelaşi nume semnat de Ian McEwan. Pelicula îi are în rolurile principale pe Keira Knightley şi James McAvoy. Festivalul de la Veneţia se încheie pe 8 septembrie.

Festivalul de film de la Veneţia este cel mai vechi festival de gen. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1932, sub denumirea ?Expoziţia Internaţională de Artă cinematografică? şi a păstrat aceeaşi locaţie, insula Lido a Veneţiei, la fiecare dintre ediţiile ce au urmat.

Festivalul este recunoscut la nivel intenaţional şi face parte din Bienala Veneţiană, renumită expoziţie şi festival de artă contemporană.

Principalele premii acordate la Festivalul de Film de la Veneţia sunt ?Leul de Aur?, oferit celui mai bun film al festivalului, ?Cupa Volpi?, oferit celor mai buni actori, şi ultimul introdus, premiul ?San Marco?, distincţie oferită filmelor ?contra-curentului?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close