Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţie dedicată neoliticului românesc, la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţie dedicată neoliticului românesc, la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţie dedicată neoliticului românesc, la Muzeul Naţional de Istorie a României
18 Feb 2009   •   13:44

O expoziţie dedicată neoliticului românesc, prezentată publicului elveţian, anul trecut, va putea fi vizionată şi de români. Expoziţia se va deschide pe data 23 martie, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).
Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie în colaborare cu alte 30 de muzee, universităţi şi institute de cercetare din ţară şi cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor din România şi al colegilor din Elveţia. Expoziţia a fost prezentată şu publicului elveţian la Historisches Museum Olten, în perioada 2 iunie-1 octombrie 2008.
Lucrările din cadrul expoziţiei au fost prezentate la Muzeul Regal de Artă şi Istorie din Bruxelles. Le sunt prezentate, acum, în premieră şi românilor. Expoziţia conţine capodopere ale artei preistorice din epoca pietrei şi pune în evidenţă rezultatele cercetărilor a câtorva generaţii de arheologi timp de mai bine de un secol.
Prin intermediul celor 1.112 piese de metal, lut, os, corn şi piatră, vizitatorii vor putea redescoperi un capitol al istoriei de acum mai bine de şase milenii a spaţiului nord-dunărean. printre piesele expuse se află şi "Gânditorul de la Cernavodă" şi "Femeie şezând".
?Expresie a forţei creatoare, dar şi a simţului frumosului al comunităţilor umane ce au locuit pe actualul teritoriu al ţării noastre, aceste piese se constituie într-un argument peren al necesităţii şi utilităţii cunoaşterii valorilor de patrimoniu pe care muzeele din România le posedă certificând astfel nivelul european al colecţiilor lor?, a apreciat directorul general al MNIR, dr. Crişan Muşeţeanu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close