Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţie de istorie a astronomiei, la Muzeul Municipiului Bucureşti

Expoziţie de istorie a astronomiei, la Muzeul Municipiului Bucureşti

Expoziţie de istorie a astronomiei, la Muzeul Municipiului Bucureşti
07 Iul 2008   •   13:54

Locuitorii Bucureştiului şi turiştii din Capitală pot descoperi universul, în cadrul expoziţiei de istorie a astronomiei ''Universul în centrul oraşului'' ce se va deschide marţi, la Muzeul Municipiului Bucureşti, de la Palatul Şutu. Timp de opt zile, Muzeul din Piaţa Universităţii va găzdui expoziţia de istorie a astronomiei, ce cuprinde principalele momente din evoluţia acestei ştiinţe, ilustrări ale sistemului solar, nebuloase, galaxii şi roiuri de galaxii, precum şi o prezentare a mitologiei ce se ascunde în spatele celor mai cunoscute constelaţii.

În paralel cu expoziţia, vizitatorii pot participa la conferinţe publice despre legende, mituri şi simboluri în astronomie şi la un show de planetarium digital.

De asemenea, ei vor asista la o prezentare de instrumente astronomice şi vor putea să observe Soarele şi Luna prin instrumentele Observatorului.

Programul evenimentului cuprinde: marţi, de la ora 19,00, un show de planetarium digital; joi, începând cu ora 18,00 o expoziţie de instrumente astronomice; vineri, la ora 19,00, conferinţa cu tema "Cerul înstelat - mituri şi simbolur"', iar sâmbătă, la ora 19,00, va avea loc conferinţa "Legendele stelelor".

Expoziţia este organizată de Asociaţia Noua Acropolă, împreună cu Observatorul Astronomic ''Amiral Vasile Urseanu'', la Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şutu.

Sursă foto: www.spacescan.org

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close