Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Epoca de Aur pentru copii? sau istoria comunismului în imagini, lansată miercuri la Cărtureşti

?Epoca de Aur pentru copii? sau istoria comunismului în imagini, lansată miercuri la Cărtureşti

1 minut de citit Publicat la 12:27 16 Dec 2008 Modificat la 12:27 16 Dec 2008
?Epoca de Aur pentru copii? sau istoria comunismului în imagini, lansată miercuri la Cărtureşti
Comunismul şi felul în care se trăia pe vremea ?răposatului? este pentru cei mai mulţi reprezentanţi ai tinerei generaţii numai un mit, un subiect privit cu uimire şi adesea curiozitate, şi prea puţin înţeles de cei care au astăzi sub 18 ani. Copiilor născuţi după Revoluţie, crescuţi într-o democraţie, fie ea şi aflată în tranziţie, le este greu, dacă nu imposibil să conceapă modul în care au trăit părinţii sau bunicii lor, pe vremea vechiului regim.
Scriitorul Ştefan Constantinescu lansează, în acest context, cartea "Epoca de Aur pentru copii", în care sunt prezentate condiţiile în care trăiau oamenii în perioada comunistă. Lansarea va avea loc miercuri la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român.
Cartea, în ediţie bilingvă, prezintă imagini, fotografii şi o cronologie a evenimentelor petrecute în 20 de ani d ecomunism, din anul naşterii autorului, 1968, până la Revoluţie.
Regimul dictatorial instaurat de Nicolae Ceauşescu este prezentat în secţiuni tematice ca "Bucureşti", "Şcoala", "În vacanţă", "Armata", "Cutremurul", "De valoare" şi "Lipsuri", dar şi de rubrica "Ştiaţi că", de unde copiii pot afla care era salariul oficial al lui Ceauşescu, cum a apărut Moş Gerilă, care era raţia alimentară zilnică pentru o persoană sau care era serialul american preferat al dictatorului.
Cartea este editată e Institutul Cultural Român de la Stockholm, Pionier Press şi Labyrint Press. Lucrarea a mai fost prezentată în cadrul Bienalei de Artă Periferic 8 de la Iaşi (3 - 18 octombrie 2008), precum şi la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg (25 - 28 septembrie 2008), cel mai eveniment de gen din Scandinavia, cu o cifră anuală de peste 100.000 de vizitatori.
Sursa foto: www.icr.ro
Antena3.ro

×
x close