Antena 3 CNN Actualitate Cultură Două piese compuse de Mozart au fost interpretate în premieră la Salzburg

Două piese compuse de Mozart au fost interpretate în premieră la Salzburg

Două piese compuse de Mozart au fost interpretate în premieră la Salzburg
02 Aug 2009   •   20:29

Două piese compuse de Wolfgang Amadeus Mozart la vârsta de şapte ani au fost făcute publice pentru prima dată în Salzburg. Fundaţia Internaţională Mozarteum a anunţat că cele două compoziţii au fost găsite în paginile unei cărţi scrise de Leopold, tatăl lui Mozart. Membrii fundaţiei susţin şi că Leopold a fost acela care a transpus muzical piesele după ce fiul său le-a cântat la pian.


"Compoziţiile sunt extrem de solicitante şi sunt aproape la fel de dificile ca şi cele compuse ceva mai târziu. Mai ales pentru că nu au fost produse de un compozitor experimentat ci de cineva foarte ambiţios aşa că pianistul trebuie să transpire serios", a declarat directorul fundaţiei, Ulrich Leisinger.

Cele două compoziţii au fost interpretate pentru public de un pianist austriac, chiar în Salzburg, oraşul natal al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Membrii Fundaţiei Mozarteum declară că mai există rătăcite piese ale marelui compozitor: "Este foarte posibil ca unele compoziţii noi şi foarte noi să iasă la suprafaţă deoarece ştim faptul că tânărul Mozart a compus o serie de piese cărora le-am pierdut urma. Aşa că acum le căutăm în toată lumea şi vă vom anunţa imediat ce apar."

Wolfgang Amadeus Mozart a început să compună la vârsta de cinci ani şi a creat aproape 600 de lucrări. Este considerat cel mai mare compozitor de muzică simfonică din întreaga lume.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close