Antena 3 CNN Actualitate Cultură Două filme româneşti în cursa pentru ?Berlinală?

Două filme româneşti în cursa pentru ?Berlinală?

Două filme româneşti în cursa pentru ?Berlinală?
08 Feb 2007   •   10:03

Covorul roşu a fost pregătit pentru sosirea stelelor de cinema care vor participa la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin ce se deschide joi în capitala germană. Manifestarea, cunoscută sub denumirea de ?Berlinală?, se va desfăşura în capitala germană în perioada 8 - 18 februarie şi va fi marcată mai ales de ajutoarele financiare acordate de instituţiile europene celei de-a şaptea arte, potrivit portalului Fenetre sur l'Europe.

Din totalul celor 22 de producţii selecţionate pentru ediţia din acest an a festivalului, opt au fost realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Europei şi Comisia Europeană, prin fondurile destinate susţinerii producţiei audiovizuale europene, Eurimages. Cele opt coproducţii reunesc mari realizatori de cinema, producători şi actori din întreaga Europă.

În cadrul Berlinalei va avea loc şi premiera mondială a ultimului film realizat de fraţii Taviani, ?Masseria delle allodole? (Ferma ciocârliilor), o adaptare a romanului scriitoarei italiene de origine armeană, Antonia Arslan, care povesteşte istoria genocidului în rândul armenilor de la începutul secolului trecut. Pelicula, care va fi prezentată în cadrul secţiunii ?Berlinale Special? este o coproducţie italo-hispano-franco-bulgară care a primit din partea Eurimages suma de 650.000 de euro.

Conform Rompre, inaugurarea celei de-a 57-a ediţiia a Berlinalei se va produce în prezenţa preşedintelui Academiei Europene de Film, Wim Wenders şi a comisarului european pentru societate informaţională şi mass-media, Viviane Reding.

România este reprezentată de lungmetrajul de debut al lui Cătălin Mitulescu, ?Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii?, în competiţia Generation 14plus, şi de scurtmetrajul ?The Sound of Mountains? de Alexandru Belc. Totodată, actriţa Maria Popistaşu este prima participantă din România la proiectul ?Shooting Stars?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close