Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dispută aprinsă între C.T Popescu şi H.R. Patapievici în scandalul poneiului roz

Dispută aprinsă între C.T Popescu şi H.R. Patapievici în scandalul poneiului roz

Dispută aprinsă între C.T Popescu şi H.R. Patapievici în scandalul poneiului roz
15 Aug 2008   •   12:22

Scandalul poneiului roz s-a mutat de la Washington la Bucureşti. Expoziţia patronată de Institutul Cultural Român a iscat o polemică şi între nume cunoscute din media românească. Cel mai recent exemplu este duelul prin editoriale dintre Cristian Tudor Popescu şi Horia Roman Patapievici. Primul a publicat în "Gândul" editorialul "Scandalul boului bej", în care Patapievici este acuzat că a devenit un "badigard feroce al preşedintelui" Traian Băsescu. Mai mult, Cristian Tudor Popescu îl cataloghează pe preşedintele Institutului Cultural Român drept "băsescianul cu papion".

În replică, Horia Roman Patapievici a răspuns printr-un editorial în "Evenimentul Zilei", editorial intitulat "Cum face presă cel mai apreciat jurnalist român." Potrivit lui Patapievici, Cristian Tudor Popescu face presă "apodictic, brutal, simplist şi lovind cu ranchiună." "Dl Popescu nu informează, ci dezinformează", este concluzia textului semnat de Patapievici.

A mai venit o zi şi a venit şi dreptul la replică al lui Cristian Tudor Popescu, publicat în Evenimentul Zilei. Popescu susţine că "multele rânduri ale d-lui Patapievici cu privire la subsemnatul pot fi strânse în trei cuvinte: Popescu e măgar, violent şi n-are manere." Scris ironic, răspunsul lui Cristian Tudor Popescu se încheie cu o nouă aluzie la "băsescianismul" lui Horia Roman Patapievici: "M-am tot rugat de d. Băsescu ani de zile să-mi dea şi mie un post pe undeva, ataşat, ambasador, consilier, hai fie şi şef la ICR, şi de când l-a pus pe d. Patapievici acolo mă roade pizma."

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close