Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dacă nu mergem la bibliotecă, vine biblioteca la noi! Primeşti cărţi direct din stradă

Dacă nu mergem la bibliotecă, vine biblioteca la noi! Primeşti cărţi direct din stradă

Dacă nu mergem la bibliotecă, vine biblioteca la noi! Primeşti cărţi direct din stradă
07 Aug 2012   •   16:32

Daca nu mergem noi la bibliotecă, vine biblioteca la noi. Cel puţin aşa se întâmplă în Mexic. Acolo a fost deschisă o bibliotecă mobilă, care oferă cărţi doritorilor direct în stradă.

Proiectul a fost executat de către designerii de la compania Alumnos 47, astfel că un autocamion de 20 m lungime a fost reutilat şi modernizat transformându-se la final într-o bibliotecă mobilă.

Poate că inedita bibliotecă nu este una dintre cele mai confortabile şi liniştite biblioteci din lume, dar proiectul a stârnit un real interes în rândul mexicanilor.

Pe rafturile acesteia poti găsi peste 1500 de cărţi, din diverse curente literare.
Podeaua este una pneumatica astfel se poate ajunge la orice carte. În camionul-bibliotecă pot intra cel puţin 10 cititori, care doresc să-şi îmbogăţească aria de cunoştinţe.

Biblioteca mobilă, care este foarte apreciată Mexico City şi se opreşte în apropierea parcurilor aglomerate, unde staţionează timp de o zi.
În acest interval, trecătorii pot împrumuta cărţi pe care să le citească atât timp cât se află în zonă. Mai mult, biblioteca mobila are şi o sală de lectură, amenajata chiar în camion.




×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close