Antena 3 CNN Actualitate Cultură Criticul Alex Ştefănescu caută un scriitor genial

Criticul Alex Ştefănescu caută un scriitor genial

Criticul Alex Ştefănescu caută un scriitor genial
09 Aug 2010   •   15:37

Criticul Alex Ştefănescu şi-a propus să descopere, şi cu ajutorul Internetului, tinerii scriitori geniali ai ţării. În acest sens, Alex Ştefănescu şi-a deschis un blog unde aşteaptă texte de la autorii tineri, cu promisiunea fermă de a le citi pe toate şi de a răspunde tuturor.

Scopul declarat: descoperirea unui scriitor român genial. Pagina de internet unde are loc acest experiment este: alexstefanescupostaredactiei.blogspot.com.

"Printre voi se află un tînăr scriitor genial. Vreau să-l descopăr. Ajutaţi-mă! Vă promit că toate textele vor fi citite şi vor primi răspuns", se arată în prima postare de pe acest blog.

Criticul literar Alex Ştefănescu este unul dintre cei mai importanţi critici din literatura română. S-a născut la 6 noiembrie 1947, la Lugoj şi este licenţiat al Facultăţii de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti, în 1970. Din 1990 este redactor la România literară, iar în 1995 a devenit redactor-şef al acestei reviste. Este membru al Uniunii Scriitorilor din 1977. A publicat în jur de 5.000 de articole de specialitate şi mai multe cărţi, printre care se detaşează "Istoria literaturii române contemporane (1941-2000)", apărută în 2005.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: geniu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close