Antena 3 CNN Actualitate Cultură Creştinii sărbătoresc Naşterea Mântuitorului. Crăciun fericit!

Creştinii sărbătoresc Naşterea Mântuitorului. Crăciun fericit!

1 minut de citit Publicat la 09:24 25 Dec 2008 Modificat la 09:24 25 Dec 2008
Creştinii sărbătoresc Naşterea Mântuitorului. Crăciun fericit!
Spiritul naşterii Mântuitorului Iisus Hristos a curpins întreaga lume. Pe tot Globul, s-au oficiat slujbe religioase, chiar si acolo unde războiul domneşte de ani de zile. Cele mai impresionante slujbe s-au ţinut la Vatican şi Betleem, unde Papa Benedict şi Patriarhul Ierusalimului şi-au îndreptat urările de bine către credincioşi, adresând mesaje de pace.
Liturghia de la Betleem a fost oficiată de Patriarhul latin al Ierusalimului. Mii de pelerini au petrecut sfânta sărbătoare în oraşul în care s-a născut Iisus.
În cuvântarea sa, Patriarhul i-a îndemnat pe credincioşi din Israel şi Palestina să îngroape securea războiului. Pentru aceeaşi cauză a militat şi papa Benedict care a urat tradiţionalul mesaj ?Pacea fie cu voi!?. Benedict al XVI-lea a oficiat slujba de Crăciun alături de 32 de cardinali.
În faţa miilor de credincioşi, papa a cerut să se pună capăt violenţelor faţă de copii, care devin victimele unor abuzuri înspăimântătoare pe tărâmul unde a trăit Iisus. Papa ar putea vizita Ţara Sfântă în luna mai, dar informaţia nu a fost confirmată oficial.
În timpul slujbei, o femeie a sărit barierele de siguranţă şi a încercat să îl atingă pe Papă. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a declarat că nu ştie despre cine era vorba.
Crăciunul sau Naşterea Domnului este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Face parte din cele 12 sărbători domneşti (praznice împărăteşti) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paşti şi de Rusalii. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cât şi de către cei necreştini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, ?darurilor de la Moş Crăciun?.
Antena3.ro

×
x close