Antena 3 CNN Actualitate Cultură Comisia Europeană organizează un concurs de jurnalism împotriva discriminării

Comisia Europeană organizează un concurs de jurnalism împotriva discriminării

Comisia Europeană organizează un concurs de jurnalism împotriva discriminării
01 Sep 2008   •   18:51

"Pentru diversitate. Împotriva discriminării" este un concurs adresat jurnaliştilor care, prin articolele lor, contribuie la lupta împotriva discriminării. Concursul se află anul acesta la cea de-a cincea ediţie. Sunt invitaţi să participe atât jurnalişti ai presei scrise, cât şi ai presei online, cu articole publicate între 1 ianuarie - 31octombrie 2008. Ca în fiecare an, va exista un premiu special, acordat unei teme specifice. Premiul special de anul acesta va fi atribuit unui articol care tratează tema discriminării împotriva comunităţii rrome.

Data limită de înscriere este 31 octombrie. Pentru înscrieri şi condiţiile de participare vizitaţi pagina oficială. Vor fi alese cele mai bune 3 articole, iar câştigătorii vor primi premii în valoare de 4500 euro.

Vladimír Spidla, comisarul european pentru egalitatea de şanse, a declarat: " potrivit unui sondaj recent aproximativ 15% dintre cetăţenii europeni se confruntă în continuare cu discriminarea în viaţa lor privată şi la locul de muncă. Premiul nostru pentru jurnalişti recunoaşte rolul crucial pe care îl are mass-media în aducerea acestor chestiuni în atenţia publicului. De asemenea, acesta constituie un element cheie al campaniei noastre mai vaste care vizează sensibilizarea publicului cu privire la dreptul fiecăruia la egalitatea de şanse şi la beneficiile diversităţii".

Sursa foto: eujournalist-award.eu

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close