Locul de veci al actorului, în apropiere de mormintele actorilor Leopoldina Bălănuţă şi Ernest Maftei, a fost alocat de Primăria Capitalei, care s-a autosesizat în momentul în care UNITER nu a iniţiat niciun fel de demers pentru înmormântarea lui Colea Răutu pe Aleea Actorilor, în cimitirul Bellu.
La funeralii au participat foarte mulţi actori, colegi şi prieteni de-ai regretatului om de teatru. Ştefan Iordache, Sergiu Nicolaescu, Miticã Popescu, Irina Petrescu, Sebastian Papaiani, Nicu Constantin, Ruxandra Sireteanu, Ioana Pavelescu şi Valentin Teodosie l-au condus pe acesta pe ultimul drum. Preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de flori, la fel procedând Ion Iliescu, Teatrul Odeon sau Centrul Naţional al Cinematografiei.
Colea Răutu a debutat la Teatrul de Revistă ?Cărăbuş? condus de Constantin Tănase, unde a interpretat mai ales cuplete social-satirice. Tot acolo a interpretat pentru prima oară faimosul şlagăr ?Ţi-a ieşit coşaru-n drum?, de Gherase Dendrino, pe versuri de Puiu Maximilian. La iniţiativa lui Sică Alexandrescu> a jucat la Teatrul Naţional din Bucureşti. Între anii 1968 a jucat la Teatrul Giuleşti. A jucat pentru scurt timp şi la Teatrul din Piteşti. A interpretat roluri în peste 70 de filme de lung metraj, atât româneşti cât şi străine şi în seriale de televiziune. Rolul sau de debut (Ilie Barbu) a rămas reperul întregii sale filmografii. A debutat în film interpretând rolul protagonistului din ?Desfăşurarea?, regia Paul Călinescu, prima ecranizare după Marin Preda. A interpretat roluri memorabile în ?Moara cu noroc?, ?Mihai Viteazul?, ?Fraţii Jderi?, ?Nemuritorii?, ?Pintea?
Actorul a primit premiul ACIN în 1988, pentru întreaga activitate, şi s-a numărat printre laureaţii Galei ?Vârsta de Aur? din 2001, ai Premiilor Naţionale în Domeniul Teatrului şi Galei Premiilor în Cinematografie.
Antena3.ro