Cimitirul Belu va fi transformat în muzeu în aer liber. Un traseu bine stabilit, ghizi, translatori şi puncte de informare - totul pentru confortul turiştilor.
Un cimitir aşa cum este cimitirul Bellu este încărcat de amintiri, de istorie, cultură, cu semnificaţie.
Pentru că Primăria Capitalei nu are deocamdată prea mulţi bani pentru acest proiect, într-o primă fază totul se va face cu ajutorul voluntarilor. După ce vin turiştii, lucrurile s-ar putea schimba.
Această rută a cimitirelor europene generează anual între cinci şi 7 milioane de vizitatori.
20% dintre monumentele istorice ale Bucureştilor se află în cimitirul Bellu. Pe 28 de hectare se găseşte o adevărată colecţie de artă: aici şi-au pus amprenta cei mai mari sculptori români: Karl Ştork, Oscar Han, Ion Mincu, Dimitrie Paciurea...
Mausoleele familiilor Cantacuzino, Ghica, Rosetti pot reprezenta şi ele un punct de atracţie.
Pot spune că este cel mai bogat cimitir în artă, în artă, întradevar artă, ceea ce în ziua de azi nu se mai face.
Autorităţile s-au gândit deja să promoveze muzeul Bellu pe internet, dar şi cu ajutorul pliantelor. Vor încerca să introducă linii speciale de transport pentru turiştii dornici să se plimble printre morminte.
Cel mai cunoscut cimitir al Europei, Pere Lachaise, care se întinde pe 48 de hectare atrage anual 2 milioane de vizitatori. Aici sunt îngropaţi Jim Morrison, Edith Piaf şi Oscar Wilde. La Montparnasse, unde îşi dorm somnul de veci Brâncuşi şi Cioran vin, în fiecare an, peste un milion de vizitatori.