Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va putea fi admirat la muzeul Brukenthal din Sibiu

"Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va putea fi admirat la muzeul Brukenthal din Sibiu

"Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va putea fi admirat la muzeul Brukenthal din Sibiu
21 Oct 2010   •   20:22

Tabloul "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va putea fi admirat, de joi, la muzeul Brukenthal din Sibiu. Proprietarul, un om de afaceri din Mediaş, a împrumutat lucrarea muzeului pentru un an de zile. Pictura lui Grigorescu a fost cumpărată recent la licitaţie pentru 155.000 de euro.

Omul de afaceri Mircea Veşcan a acceptat să împrumute renumitul tablou din "spirit civic". Ştie că pictura este foarte valoroasă pentru români şi crede că trebuie admirat de cât mai mulţi. El a semnat joi un contract cu reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, prin care lasă tabloul în grija lor timp de un an.

"Car cu boi" va putea fi admirat în salonul de muzică al palatului, alături de alte lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu.

"Car cu boi" este unul dintre cele mai scumpe tablouri ale unui pictor român, licitat şi cumpărat la 155.000 de euro. Este, de fapt, al doilea cel mai scump tablou românesc tranzacţionat pe piaţa de artă de la noi. De la anul, proprietarul este dispus să încheie contracte şi cu alte muzee din ţară, pentru expunerea tabloului în public.

×
Subiecte în articol: Nicolae Grigorescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close